Норвегія

Додано: 29 лютого
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
21 запитання
Запитання 1

Коли лорд Четфілд пішов у відставку?

варіанти відповідей

3 квітня

4 квітня

5 квітня

Запитання 2

Перший лорд Адміралтейства мав головувати у Комітеті військової координації. Отже, я став головою на засіданнях цього комітету, які були щодня, чи навіть двічі на день з .... до ..... квітня.

варіанти відповідей

10-15

8-15

10-18

Запитання 3

Отже, 15 квітня я попросив .... головувати на засіданнях.

варіанти відповідей

Іден

Чемберлен

Ісмея

Запитання 4

Зрештою, коли нас спіткало багато нещасть у Скандинавії, мені дозволили скликати засідання Комітету начальників штабів і головувати на них. Генерал ...., старший офіцер штабу, що керував Центральним штабом, перебував у моєму розпорядженні як мій штабний офіцер і представник. Я знав його багато років.

варіанти відповідей

Ісмей

Горт

Гамелен

Запитання 5

Увечері в п'ятницю .. квітня в ...., німецький посол запросив видатних гостей, на показ фільму. Фільм зображував німецьке завоювання Польщі і закінчувався жахливими сценами бомбардувань Варшави. Напис: "За це вони можуть подякувати своїм англійським і французьким друзям."

варіанти відповідей

7, Стокгольм

5, Стокгольм

5, Осло

7, Осло

Запитання 6

.. квітня між .. годиною .. хвилинами і .. годиною ранку, 4 британські есмінці замінували вхід до ...., що був проходом до порту Нарвік.

варіанти відповідей

8; 4:30 і 5; Вестфіорд

8; 3:30 і 4; Тронгейм

Запитання 7

О 5 годині ранку цю новину передали з Лондона, а о 5:30 норвезькому міністру закордонних справ вручили другу ноту від уряду Його Величності. Ранок в Осло присвятили складанню протесту проти Лондона. Але пополудні Адміралтейство повідомило, що біля Норвегії помічено німецькі кораблі. Польський підводний човен ... потопив німецьке транспортне судно .....

варіанти відповідей

"Orzel"

"Rio de Janeiro"

"Emden"

"Bluecher"

Запитання 8

Місцеві рибалки врятували багато німців, які розповіли, що пливли в .... допомагати норвежцям захищатися від Британії і Франції.

варіанти відповідей

Берген

Нарвік

Оскарборг

Запитання 9

Але в той час німці вдерлися в .....

варіанти відповідей

Бельгію

Данію

Швецію

Запитання 10

Тієї самої ночі німецькі кораблі підійшли до Осло. Берегові батареї відкрили вогонь. Норвезькі сили оборони складалися з мінера ..... і двох мінних тральників.

варіанти відповідей

"Olav Tryggvason"

"Emden"

"Hunter"

Запитання 11

Удосвіта 2 німецькі мінні тральники вийшли в гирло фіорду, щоб висадити війська. "Olav Tryggvason" потопив 1 тральник, але війська висадилися і захопили батареї. Проте сміливий мінер відганяв обидва німецькі есмінці від гирла фіорду й пошкодив крейсер ....

варіанти відповідей

"Emden"

"Gneisenau"

Запитання 12

Озброєний німецький китобій, що мав 1 гармату, теж одразу вступив у бій. Гармата була розбита. У капітана відірвало 2 ноги і він, героїчно перекотився за борт і загинув. Тепер у фіорд увійшли головні німецькі сили на чолі з крейсером .... Норвезькі батареї відкрили вогонь, а 2 останні торпеди завдали вирішального удару. .... швидко потонув. Інші німецькі кораблі, зокрема ".....", відступили. Осло зрештою взяли, але не з моря, а завдяки десанту з літаків і військам.

варіанти відповідей

"Bluecher"

"Luetzow"

"Emden"

Запитання 13

Де був найзухваліший удар по Норвегії?

варіанти відповідей

Нарвік

Осло

Берген

Ставангер

Запитання 14

Коли німці і на яких кораблях дісталися Нарвіка?

варіанти відповідей

"Scharnhorst"

"Gneisenau"

"Hardy"

Вранці 9 квітня

Вночі 9 квітня

Ввечері 9 квітня

Запитання 15

Норвезькі військові кораблі .... і .... стояли у фіорді. На світанку помітили, що до гавані наближаються есмінці, але через вітер і сніг не змогли з'ясувати кому вони належать. Невдовзі на катері підпалив німецький офіцер і почав вимагати здачі ..... Отримавши відповідь: "Я атакую", він відійшов, але корабель був знищений.

варіанти відповідей

"Norge"

"Eidsvold"

""Norge"

"Hardy"

Запитання 16

Чи потонув "Norge"?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 17

Того самого ранку адмірал .... із головним флотом був на рівні Бергена. Ситуація в Нарвіка була незрозуміла. Капітан ..... з 5 есмінцями свої флотилії – ....., ......, .....,.... ,.... увійшов у Вест-фіорд.

варіанти відповідей

"Hardy"

"Hunter"

"Havock"

"Hotspur"

"Hostile"

"Acasta"

"Heinkel-111"

Форбс

Запитання 18

Капітан сказав: "Маю намір атакувати на світанку". 10 квітня серед туману і снігової бурі 5 британських есмінців попливли вгору фіордом і на світанку стояли перед Нарвіком. У гавані було 5 ворожих есмінців. Під час першої атаки ...., торпедував корабель із прапором німців; ще 1 есмінець потопили, а інші не могли чинити супротиву. "Hotspur" і "Hostile" залишалися в резерві. Тепер вони приєдналися до другої атаки, і "Hotspur" потопив торпедами 2 торгівельні судна. Бій завершився.

варіанти відповідей

"Hardy"

"Hunter"

"Hotspur"

Запитання 19

Але, коли капітан Ворбертон-Лі повертався назад після третьої атаки, він побачив три нові німецькі кораблі. Почався бій. .... розбитий. Всіх убито. Останній сигнал капітана: "Проводьте далі бій".

варіанти відповідей

"Hardy"

"Hunter"

"Havock"

Запитання 20

Всі ті кораблі затонули("H"). Протягом 48 годин всі норвезькі порти були у руках німців. Чи правда, що коли німці завойовували Норвегії, то втратили майже увесь флот?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 21

У кінці червня 1940, німецький флот складався з .. крейсера з 8-дюймовими гарматами, .. легких крейсерів, ... есмінців.

варіанти відповідей

1, 2, 4

2, 3, 1

1, 5, 4

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест