Обробка бульбоплодів, коренеплодів фоми нарізки та їх кулінарне використання.

Додано: 23 листопада 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 193 рази
12 запитань
Запитання 1

1. Які овочі відносять до бульбоплодів?

варіанти відповідей

а) Морква, картопля, топінамбур

б) Батат, топінамбур, картопля

в) Картопля, земляна груша, батат

Запитання 2

2. Коренеплоди відносяться до:

варіанти відповідей

а) Плодових овочів

б) Вегетативних овочів

в) Корінчастих овочів

Запитання 3

3. Які овочі відносяться до коренеплодів?

варіанти відповідей

а) Морква, буряк, цибуля

б) Ріпа, бруква, хрін

в) Буряк, морква, пастернак

Запитання 4

4. За якою ознакою відбувається калібрування овочів?

варіанти відповідей

а) Сортують по сортах

б) Сортують по розміру

в) Сортують за якостю

Запитання 5

5. Для чого миють овочі?

варіанти відповідей

а) Для раціонального використання відходів

б) Для видалення залишків землі і піску

в) Для кращого зберігання

Запитання 6

6. Якими формами нарізки нарізають бульбоплоди і коренеплоди?

варіанти відповідей

а) Соломкою,кубиками, скибочками

б) Середні кубики, кільцями, соломкою

в) Малими кубиками, шашками, скибочками

Запитання 7

7. Яких розмірів великі кубики?

варіанти відповідей

а) 1-1,5см

б) 1,5-2см

в) 2-2,5см

Запитання 8

8. Що можна приготувати з картоплі нарізаної соломкою?

варіанти відповідей

а) Відварити

б) Посмажити

в) Запекти

Запитання 9

9. Для якого овоча характерна послідовність нарізання: упоперек на циліндри, потім на пластинки, потім на брусочки?

варіанти відповідей

а) Бруква

б) Пастернак

в) Морква

Запитання 10

10. Для чого використовують сульфітацію картоплі?

варіанти відповідей

а) Щоб картопля не покрилась слизом

б) Щоб картопля не потемніла

в) Щоб картопля швидше зварилася

Запитання 11

11. Яким способом обробляють бульбоплоди?

варіанти відповідей

а) Механічним

б) Вогневим

в) Паровим

Запитання 12

12. В якому цеху проводять обробку коренеплодів?

варіанти відповідей

а) Гарярячому

б) Холодному

в) Овочевому

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест