Технологія приготування страв з овочів

Додано: 28 листопада 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 119 разів
12 запитань
Запитання 1

Теплова обробка сприяє ....

варіанти відповідей

тільки розм'якшенню овочів

розм'якшенню овочів, утворенню нових смакових і ароматичних речовин

утворенню нових смакових і ароматичних речовин

Запитання 2

Залежно від виду теплової обробки розрізняють страви з .....

варіанти відповідей

відварних, припущених, смажених овочів

відварних, припущених, тушкованих і запечених овочів

відварних, припущених, смажених, тушкованих і запечених овочів

Запитання 3

Завдяки вмісту якого пігменту щавель, шпинат, салат, зелений горошок мають зелений колір?

варіанти відповідей

хлорофілу

ультрамарину

меланін

Запитання 4

Вітаміни стійкі до теплової обробки і майже не змінюються, окрім вітаміну...

варіанти відповідей

А

В

С

Д

Запитання 5

. Овочі варять у воді або на парі. Чому?

варіанти відповідей

щоб зменжити кількість вітамінів і поживних речовин

так смачніше

щоб зберегти поживні речовини

Запитання 6

Чому буряки, моркву, зелений горошок варять без солі?

варіанти відповідей

щоб зберегти поживні речовини

щоб не погіршився смак і не сповільнився процес варіння

щоб зберегти колір

Запитання 7

Овочі, які мають зелений колір варять у великій кількості води в посуді з відкритою кришкою, щоб .....

варіанти відповідей

зберегти вітаміни

швидко зварити

зберегти колір

Запитання 8

Чим поливають картопляне пюре перед подаванням?

варіанти відповідей

вершковим маслом

сметаною

рослинною олією

Запитання 9

Готову капусту до подавання зберігають у гарячому відварі не більше 60 хв., оскільки при тривалому зберіганні .....

варіанти відповідей

погіршується смак

руйнується вітамін С

погіршується зовнішній вигляд страви

всі варіанти вірні

Запитання 10

Морква в молочному соусі подають як .....

варіанти відповідей

гарнір до страв з м'яса і риби

як самостійну страву

гарнір до страв з м'яса

гарнір до страв з риби

Запитання 11

Зварену картоплю і картопляне пюре зберігають на марміті не більш ніж ....

варіанти відповідей

1 год

2 год

3 год

Запитання 12

Чи допускається часткове розварювання овочів?

варіанти відповідей

Так

Ні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест