Обробка мяса, субпродуктів, приготування н/ф.

Додано: 27 жовтня 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 191 раз
17 запитань
Запитання 1

М'ясо великої рогатої худоби залежно від віку і статі тварин поділяють на:

варіанти відповідей

 Яловичину дорослої худоби, яловичину молодняка, і телятину.

М'яса телятини та свинини.

М'ясо дорослої худоби та молодняка.

Запитання 2

Напівфабрикат з котлетної маси - це:

варіанти відповідей

 Котлети, биточки, шніцелі, зрази, тюфтельки, рулет.

Азу. ескалоп, шніцель

Плов,биточки, рулет

Запитання 3

Напівфабрикати панірують, щоб:

варіанти відповідей

Н\ф не деформувались при тепловій обробці.

 Для того, щоб поліпшити смак і аромат.

Щоб запобігти втратам вологи під час смаження.

Запитання 4

Залежно від розміру, н\ф поділяють на:

варіанти відповідей

Великошматкові, дрібношматкові, порційні.

Великошматкові,середні, маленькі

Великошматкові та дрібношматкові.

Запитання 5

Щоб приготувати м'ясні напівфабрикати, застосовують такі способи:

варіанти відповідей

Нарізування, відбивання, підрізування сухожилків, панірування, шпигування, маринування, подрібнення, вибивання.

Відбивання, фарширування, маринування.

Маринування, нарізування, відбивання, фарширування.

Запитання 6

До великошматкових належать:

варіанти відповідей

Шпиговане м'ясо, тушковане м'ясо, відварне м'ясо, ростбіф

Вертуни, крученики, шпиговне м'ясо.

Буженина, м'ясо хрустке.

Запитання 7

Як називається дрібно шматковий напівфабрикат з свинячої грудинки з реберною кісткою?

варіанти відповідей

 Азу

Рагу

Гуляш

Запитання 8

Вкажіть частини яловичої туші, які використовують для смаження

варіанти відповідей

шийна, пахвинна, грудинна

лопаткова частина, бокова та зовнішня частини задньої ноги

вирізка, товстий і тонкий край

Запитання 9

Вкажіть кути, під якими нарізують м'ясо

варіанти відповідей

 90° і 30°

90° і 60°

 90° і 45°

Запитання 10

 З якою метою шпигують м'ясо?

варіанти відповідей

 для надання соковитості

для розм'якшення сполучної тканини, надання аромату та смаку

для порушення сполучної тканини

Запитання 11

Для приготування котлетної маси використовують хліб...

варіанти відповідей

свіжий

черствий

м'який

Запитання 12

Вкажіть вид хліба, який використовують для приготування котлетної маси

варіанти відповідей

пшеничний

житній

житньо-пшеничний

Запитання 13

Вкажіть розміри котлет

варіанти відповідей

довжина 10-12 см; ширина 5 см; товщина 2 см

довжина 10 см; ширина 6 см; товщина 2,5 см

довжина 12 см; ширина 6 см; товщина 1 см

Запитання 14

Яка форма напівфабриката шніцеля?

варіанти відповідей

округла

овально-приплюснута

овально-приплюснута з одним загостреним кінцем

Запитання 15

Який з перерахованих напівфабрикатів панірують у борошні?

варіанти відповідей

 котлети

тюфтельки

шніцель

Запитання 16

До якої категорії субпродуктів за харчовою цінністю відноситься мозок?

варіанти відповідей

до І категорії

до ІІ категорії

до ІІІ категорії

Запитання 17

Які субпродукти обробляють таким чином? Розрізати, зачистити згустки крові, замочити у холодній воді на 1-3 год,промити.


варіанти відповідей

Рубець

Серце

Мозок

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест