Обробка та приготування субпродуктів та сільськогосподарської птиці. Приготування напівфабрикатів.

27 запитань
Запитання 1

На підприємства масового харчування крім м'яса різних тварин ще надходять:

варіанти відповідей

Субпродукти

Яловичина

Оленина

Запитання 2

Субпродуктами називають їстівні внутрішні органи, до яких відносять:

варіанти відповідей

Язик, серце, печінка, легені, мозок, голови, хвости, ноги

Пахвина, гомілка, хвости, легені

Голови, кістки,

Запитання 3

До сільськогосподарської птиці належать:

варіанти відповідей

Гуси, кури, качки, індики

Качки, барани, овечки

Кури, свинина

Запитання 4

Птицю розморожують:

варіанти відповідей

На повітрі

У воді

У розчині солі

Запитання 5

До субпродуктів с\г птиці належать:

варіанти відповідей

Гребінці, голови, шиї, крила, ніжки, серце, шлунок, шкіра і обрізки

Голови, лапи, хвости, шкіра, мозок

Лапи, серце, голови

Запитання 6

Яка тривалість розморожування курей?

варіанти відповідей

1 - 2 години

2 - 3 години

4 - 5 годин

Запитання 7

Які субпродукти відносять до 1 категорії?

варіанти відповідей

Мозок, печінка, нирки, язик, вим'я

Язик, шлунок

Легені, серце

Запитання 8

За поділяють птицю за віком?

варіанти відповідей

Молода і доросла

Доросла і стара

Молода і стара

Запитання 9

Які особливості приготування кнельної маси?

варіанти відповідей

Яєчний білок і вершки

Борошно та сіль

Додають маргарин

Запитання 10

М'ясо птиці поживне і легко засвоюється, тому що містить:

варіанти відповідей

Білки, жири, мінеральні солі, екстрактивні речовини, вітаміни

Білки, вуглеводи, жири

Вітаміни, сіль, вуглеводи

Запитання 11

За способом обробки тушки птиці бувають:

варіанти відповідей

Потрошені з потрухами

Потрошені та напівпотрошені

Напівпотрошені, потрошені, потрошені з потрухами

Запитання 12

За термічним станом тушки птиці бувають:

варіанти відповідей

Остиглі, охолоджені, заморожені

Заморожені, напівзаморожені

Холодні та остиглі

Запитання 13

За вгодованістю та якістю тушки птиці поділяють:

варіанти відповідей

Тушки 1 та 2 категорії

Тушки 2 категорії

Тушки 1, 2, 3 категорії.

Запитання 14

Тушки птиці формують такими способами:

варіанти відповідей

"В одну нитку", "без нитки"

"В кишеньку", " в одну нитку", "в дві нитки", "без проколів"

"В кишеньку", "в три нитки"

Запитання 15

Що додають при варінні мозку?

варіанти відповідей

Сіль

Оцет

Харчову соду

Запитання 16

Який строк зберігання н\ф з котлетної маси птиці?

варіанти відповідей

До 18 годин

Не більше 24 годин

До 36 годин

Запитання 17

Вкажіть, як визначити готовність кнельної маси?

варіанти відповідей

Плаває на поверхні води

Не випливає на поверхню води

Розпливається по поверхні води

Запитання 18

При приготуванні "Печінки смаженої" порційні шматочки посипають сіллю, перцем, і.....

варіанти відповідей

Обкачують в борошні і смажать

Обкачують в сухарях і смажать

Змочують у льєзоні і смажать

Запитання 19

Птицю класифікують за:

варіанти відповідей

За видом, віком, способом та якістю обробки, термічним станом, угодованістю

За віком, статтю, вгодованістю

За видом, способом обробки та якістю обробки

Запитання 20

Жир птиці легко засвоюється плавиться завдяки....?

варіанти відповідей

Низькій температурі плавлення і наявності ненасичених жирних кислот

Високій температурі плавлення жиру

Завдяки рівномірному розподілу жиру між м'язами

Запитання 21

Птицю розморожують..?

варіанти відповідей

На повітрі при температурі 16 - 18 С

На повітрі при температурі 20 - 25 С

У воді при температурі 10 С

Запитання 22

При варінні мозку додають:

варіанти відповідей

Оцет, морква, цибуля, петрушка

Сіль, перець

Цибуля, сіль, перець, молоко

Запитання 23

Який н\ф з птиці готують з додаванням охолодженого масла?

варіанти відповідей

Котлета натуральна

Шніцель столичний

Котлета по - київські

Запитання 24

Страви з птиці рекомендують для дієтичного та дитячого харчування тому, що м'ясо птиці:

варіанти відповідей

Містить багато повноцінних легкозасвоюваних білків, жирів, вітамінів і екстрактивних речовин

Має багато сполучної тканини

Має сполучну тканину та вуглеводи

Запитання 25

До складу кнельної маси з птиці входять:

варіанти відповідей

М'якоть, хліб, молоко або вершки, яєчний білок, сіль

М'якоть, хліб, яйця, спеції

М'якоть, молоко,сіль

Запитання 26

Курчата табака розрізають:

варіанти відповідей

Навпіл

На шматки

По грудній кістці

Запитання 27

Які н\ф готують із філе птиці?

варіанти відповідей

Котлети натуральні і паніровані, котлета по - київськи, шніцель столичний

Піджарка чумацька, печінка смажена, бівштекс

Азу, рулет, фарширована грудинка

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест