Укажіть правильний варіант структури карти вин.
Порекомендуйте вина до м'ясних страв (антрекотів і стейків).
Порекомендуйте вина до овочевих і грибних страв.
Порекомендуйте вино до шніцеля столичного з курки.
Із якими продуктами можна подати херес як аперитив?
Коли подають десертні вина?
Укажіть температуру подавання молодих і легких червоних вин.
Яке вино краще порекомендувати до ковбаси та паштету?
Які вина краще порекомендувати до смаженої курки або качки?
Яке вино краще порекомендувати до рагу з м'яса, до м'яса тушкованого, маринованого?
З якими стравами добре поєднується мадера?
До яких страв можна порекомендувати шампанське брют?
Яке вино краще подати до м'ясних других гарячих страв?
Які фрукти та овочі краще подати до сиру?
Яка оптимальна температура подавання сиру?
Які страви доповнює горілка?
До яких страв краще подати настоянку "Мисливську"?
Які лікери добре поєднуються з кавою?
Яка температура подавання бальзаму?
Яка температураподавання слабоалкогольних напоїв?
Коли подають коньяку ресторані?
Яка температура дегустації коньяку?
Порекомендуйте лікувально-столову воду до смажених і гострих страв, копченостей.
Фрапірування -це....
Шамбрірування -це...
Декантування вина полягає в .. ..
Про що свідчить виділення бульбашок вуглекислоти в тихому вині?
Сомельє відкрив вино, але воно пахне оцтом, тухлим яйцем. Про що це свідчить?
Офіціант відкрив пляшку вина й відчув несвіжий запах, який швидко зник після того, як вино налили в келих. Поясніть ситуацію.
Яка температура подавання сухого марочного білого вина?
Яка температура подавання шампанського сухого, брют?
Яка температура подавання міцного марочного червоного вина?
Яка температура подавання міцного марочного білого вина?
Яка температура подавання пива?
Яка температура подавання віскі, кальвадосу?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома