Обслуговування гостей напоями

Додано: 21 березня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 158 разів
35 запитань
Запитання 1

Укажіть правильний варіант структури карти вин. 

варіанти відповідей

Столові білі (ординарні, марочні); столові червоні (ординарні, марочні); кріплені білі (ординарні, марочні, колекційні); кріплені червоні (ординарні, марочні, колекційні); солодкі та лікерні (білі, рожеві, червоні). Вина плодово-ягідні. Вина ароматизовані. Вина ігристі.

Білі, рожеві, червоні, десертні, ароманьяки, лікери, бренді.

Вина плодово-ягідні, столові білі, рожеві, червоні; вина ароматизовані; десертні; марочні й колекційні.

Столові червоні, столові білі, марочні рожеві й червоні; кріплені; ароматизовані; плодово-ягідні; десертні; ігристі.

Запитання 2

Порекомендуйте вина до м'ясних страв (антрекотів і стейків).

варіанти відповідей

Білі.

Рожеві

Червоні.

Ігристі.

Запитання 3

Порекомендуйте вина до овочевих і грибних страв.

варіанти відповідей

Білі.

Коньяк.

Червоні.

Ігристі.

Запитання 4

Порекомендуйте вино до шніцеля столичного з курки. 

варіанти відповідей

Біле.

Червоне Кагор.

Ігристе солодке

Коньяк. 

Запитання 5

Із якими продуктами можна подати херес як аперитив?

варіанти відповідей

Із ковбасою, кров'янкою, порційними м'ясними виробами.

Із сирами, шинкою, маслинами, мигдалем.

Із рибою відвареною, смаженою та тушкованою.

Із запеченою качкою, гускою, куркою.

Запитання 6

Коли подають десертні вина?

варіанти відповідей

Після їжі до різних солодощів, морозива, горіхів і фруктів.

Як аперитив.

Під час вживання других гарячих м'ясних страв.

Під час вживання других гарячих рибних страв. 

Запитання 7

Укажіть температуру подавання молодих і легких червоних вин.

варіанти відповідей

7 °С.

10 °С.

14 °С.

19 °С.

Запитання 8

Яке вино краще порекомендувати до ковбаси та паштету?

варіанти відповідей

Кріплене вино

Червоне сухе вино

Десертне вино.

Ароматизоване вино.

Запитання 9

Які вина краще порекомендувати до смаженої курки або качки?

варіанти відповідей

Молоді й легкі червоні вина.

Білі сухі вина.

Вина ароматизовані.

Міцні вина.

Запитання 10

Яке вино краще порекомендувати до рагу з м'яса, до м'яса тушкованого, маринованого?

варіанти відповідей

Кріплене (міцне) вино.

Червоне сухе вино.

Десертне вино.

Ароматизоване вино.

Запитання 11

З якими стравами добре поєднується мадера?

варіанти відповідей

Із тушкованими м'ясними стравами.

Із борошняними стравами.

Із десертами.

Із закусками

Запитання 12

До яких страв можна порекомендувати шампанське брют? 

варіанти відповідей

До гострих закусок.

До смажених м'ясних порційних страв.

До рибних страв, морепродуктів.

До фруктів, десертних страв. 

Запитання 13

Яке вино краще подати до м'ясних других гарячих страв?

варіанти відповідей

"Каберне", "Оксамит України".

Шампанське напівсухе.

"Портвейн" білий та рожевий.

"Мадеру", "Херес". 

Запитання 14

Які фрукти та овочі краще подати до сиру?

варіанти відповідей

Часник, картоплю, кукурудзу.

Яблука, груші.

Виноград, полуниці, редис, цибулю, горіх волоський, фундук.

Моркву, буряки. 

Запитання 15

Яка оптимальна температура подавання сиру?

варіанти відповідей

8- 10 °С. 

10-12 °С.

15-20 °С.

 22-25 °С.

Запитання 16

Які страви доповнює горілка?

варіанти відповідей

Солодкі.

Перші

Млинці, оладки, пельмені, гриби, закуски.

Пудинги, каші.

Запитання 17

До яких страв краще подати настоянку "Мисливську"?

варіанти відповідей

До борошняних страв.

До десертних страв.

До жельоваиих страв.

До пряних і гострих м'ясних страв і страв з дичини.

Запитання 18

Які лікери добре поєднуються з кавою?

варіанти відповідей

Старий Таллін, Молочний.

Крем-сода.

Китайське яблуко.

Кокосовий.

Запитання 19

Яка температура подавання бальзаму?

варіанти відповідей

5-10 °С.

10-16 °С

16-18 °С.

20-24 °С.

Запитання 20

Яка температураподавання слабоалкогольних напоїв? 

варіанти відповідей

5-8 °С.

10-12 °С. 

14-16 °С.

18-20 °С.

Запитання 21

Коли подають коньяку ресторані?

варіанти відповідей

Після холодних закусок.

Після перших страв.

Після жельованих страв.

Після других страв.

Запитання 22

Яка температура дегустації коньяку?

варіанти відповідей

8-10 °С.

12-14 °С.

16-18 °С.

20-25 °С.

Запитання 23

Порекомендуйте лікувально-столову воду до смажених і гострих страв, копченостей.

варіанти відповідей

Лужанська.

Поляна світла.

Миргородська.

Оболонська.

Запитання 24

Фрапірування -це....

варіанти відповідей

нагрівання червоних вин;

нагрівання білих вин;

нагрівання ігристих вин;

охолодження білих, рожевих, ігристих вин.

Запитання 25

Шамбрірування -це...

варіанти відповідей

нагрівання червоних вин;

нагрівання білих вин;

нагрівання ігристих вин;

охолодження білих, рожевих, ігристих вин.

Запитання 26

Декантування вина полягає в .. ..

варіанти відповідей

охолодженні вина перед подаванням;

нагріванні вина перед подаванням;

переливанні вина з пляшки в іншу ємність - спеціальний графин, або "декантер";

наповненні чарок гостям.

Запитання 27

Про що свідчить виділення бульбашок вуглекислоти в тихому вині? 

варіанти відповідей

Про відмінну якість вина.

Про небажане бродіння вина (наявність оцту у складі).

Про наявність у вині цукру більше 3 %.

Про наявність у вині первинного аромату.

Запитання 28

Сомельє відкрив вино, але воно пахне оцтом, тухлим яйцем. Про що це свідчить?

варіанти відповідей

Про високу якість вина.

Про третинний аромат вина.

Про вторинний аромат вина.

Таке вино хворе і пити його не рекомендується. 

Запитання 29

Офіціант відкрив пляшку вина й відчув несвіжий запах, який швидко зник після того, як вино налили в келих. Поясніть ситуацію.

варіанти відповідей

Вино було закорковано інфікованою пробкою і безнадійно зіпсовано.

Так проявляється вторинний аромат вина.

Це т.зв. "пляшковий сморід", або "задушка", застійне повітря між вином і пробкою.

Так проявляється первинний аромат вина.

Запитання 30

Яка температура подавання сухого марочного білого вина?

варіанти відповідей

5- 8 °С.

10-12 °С

14-16 °С.

20-22 °С.

Запитання 31

Яка температура подавання шампанського сухого, брют? 

варіанти відповідей

4-6 °С.

10-12 °С.

13-14 °С.

15-18 °С.

Запитання 32

Яка температура подавання міцного марочного червоного вина?

варіанти відповідей

6- 8 °С.

10-14 °С.

16-18 °С. 

20-22 °С.

Запитання 33

Яка температура подавання міцного марочного білого вина? 

варіанти відповідей

6-8 °С.

10-12 °С.

14-16 °С. 

18-20 °С.

Запитання 34

Яка температура подавання пива?

варіанти відповідей

4-6 °С.

8-10 °С.

12-14 °С.

16-18 °С.

Запитання 35

Яка температура подавання віскі, кальвадосу?

варіанти відповідей

8-10 °С.

10-12 °С.

14-16 °С.

18-21 °С.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест