Організація дозвілля у закладах ресторанного господарства

Додано: 22 вересня
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

Дайте визначення поняття "ресторан".

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства з різноманітним асортимент продукції власного виробництва й закупних товарів, високим рівнем обслуговування і комфорту у поєднанні з організуванням відпочинку й дозвілля споживачів.

Різновид закладу ресторанного господарства, де застосовують метод самообслуговування і пропонують дієтичне харчування.

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів.

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування.

Запитання 2

У якому посуді готують і подають гарячі закуски з овочів, грибів, м'яса, птиці?

варіанти відповідей

У пашотниці. 

У кокільниці.

У кокотниці.

У баранчику із кришкою.

Запитання 3

У якому порядку кладуть столові набори при сервуванні стола?

варіанти відповідей

Ножі зліва (лезом від тарілки), виделки справа (зубцями донизу), десертні набори (над тарілкою), ложки справа.

Ножі справа (лезом до тарілки), виделки зліва (зубцями вгору), десертні набори (над тарілкою), ложки справа

Ножі справа (лезом від тарілки), виделки зліва (зубцями донизу), десертні набори (над тарілкою), ложки зліва.

Ножі зліва (лезом до тарілки), виделки справа (зубцями доверху), десертні набори (над тарілкою), ложки справа.

Запитання 4

Які страви випускає соусне відділення?

варіанти відповідей

другі страви, гарніри, соуси;

перші страви, десерт, холодні закуски; 


другі страви, соуси, кондитерські вироби.

Запитання 5

Як називається заклад ресторанного господарства, що організовує харчування працівників в організаціях?

варіанти відповідей

Вагон-ресторан. 

Диско-бар.

Гриль-бар. 

Їдальня.

Запитання 6

Який вихід супів у Збірнику рецептур національних страв та кулінарних виробів? 

варіанти відповідей

300 г.

500 г.

1000 г. 

800 г.

Запитання 7

Укажіть нормативний документ, у якому зазначаються норми закладки сировини, технологічні процеси приготування страв та виробів, вихід напівфабрикатів, готових страв і виробів. 

варіанти відповідей

Технічні умови. 

Виробнича програма закладу ресторанного господарства..

Збірник рецептур страв та кулінарних виробів. 


Наряд-замовлення

Запитання 8

Укажіть ширину бенкетного столу.

варіанти відповідей

800-900 мм. 

1200-1500 мм.

900 - 1000 мм.

1600 - 1700 мм.

Запитання 9

Укажіть, ресторан якого класу повинен мати меблі з вишуканим дизайном 

варіанти відповідей

Люкс.


Другого. 

Першого. 

Третього.

Запитання 10

Укажіть приміщення, що з зв'язувальною ланкою між виробництвом і залою. 

варіанти відповідей

Мийна столового посуду. 

Сервізна.

Роздавальня. 

Касова зала.

Запитання 11

Яке обладнання використовують у торговельному залі для зберігання невеликого запасу посуду, наборів, столової білизни?

варіанти відповідей

Столи. 

Прилавки. 

Серванти. 

Шафи.

Запитання 12

Які столи призначені для вживання їжі стоячи? 

варіанти відповідей

Підсобні. 

Фуршетні.

Дитячі. 

 Обідні.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест