Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства при засобах розміщення

Додано: 19 січня 2021
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 101 раз
20 запитань
Запитання 1

Який основний метод обслуговування у ресторані при готелі?

варіанти відповідей

Офіціантами.

Самообслуговування.

Комбінований.

Буфетний

Запитання 2

Де у готелі розташовуються буфети?

варіанти відповідей

У вестибюлі.

На кухні ресторану

На поверхах готелю. 

Біля стійки адміністратора

Запитання 3

У скількох варіантах складається меню експресобідів?

варіанти відповідей

1

2

3

4

Запитання 4

Який час влаштування експрес-обідів?

варіанти відповідей

10.00–12.00.

12.00–14.00

14.00–16.00.

16.00–18.00

Запитання 5

Термін перебування споживачів у залі під час експрес-обідів:

варіанти відповідей

5–10 хв;

15–20 хв; 

25–30 хв; 

35–40 хв.

Запитання 6

Який час очікування страв під час бізнес-ланчів?

варіанти відповідей

Менше 5 хв. 

Менше 8 хв.

Менше 10 хв

Менше 12 хв

Запитання 7

Зазвичай бізнес-ланч організовують між:

варіанти відповідей

9.00 і 12.00

10.00 і 14.00

 12.00 і 16.00

14.00 і 18.00.

Запитання 8

Загальна довжина столу-буфету не перевищує

варіанти відповідей

 1–3 м;

3–5 м;

5–7 м;

7–9 м

Запитання 9

Під час організації столів-буфетів основним столом є:

варіанти відповідей

десертний;

закусочний; 

бенкетний;

стіл з напоями.

Запитання 10

Наявність послуг «рум-сервіс» та «міні-бар» характерна для готелів категорії:

варіанти відповідей

 1–2 зірки;

2–3 зірки;

3–4 зірки;

 4–5 зірки.

Запитання 11

Обслуговування у номерах готелю здійснюється у період:

варіанти відповідей

цілодобово

з 7.00 до 23.00;

тільки у нічний період;

з 23.00 до 7.00.

Запитання 12

Скільки варіантів меню сніданків створюють при обслуговуванні в номерах готелю?

варіанти відповідей

1–3. 

3–5.

5–8

7–9.

Запитання 13

Приймання замовлення на обслуговування в номері готелю здійснюється у період

варіанти відповідей

 цілодобово; 

з 7.00 до 23.00; 

тільки у нічний період;

з 23.00 до 7.00

Запитання 14

Замовлення на обслуговування в номері готелю приймає:

варіанти відповідей

адміністратор;

шеф-кухар; 

офіціант; 

покоївка.

Запитання 15

Транспортування страв до номера готелю здійснює:

варіанти відповідей

 покоївка;

офіціант; 

адміністратор;

замовник.

Запитання 16

Який заклад ресторанного господарства при готелі надає максимальну кількість послуг?

варіанти відповідей

Ресторан

Кафе.

 Бар

Їдальня

Запитання 17

Хто із персоналу готельно-ресторанного комплексу здійснює прибирання у номері використаного посуду?

варіанти відповідей

Покоївка

Офіціант

Адміністратор.

Замовник

Запитання 18

Чи є обов’язковою наявність кафе при готелі?

варіанти відповідей

Так.

 Ні

Іноді.

Можливо.

Запитання 19

Бари при готелі надають послуги харчування:

варіанти відповідей

на місці;

з доставкою у номер готелю; 

на винос; 

 з доставкою до місця проведення заходу

Запитання 20

Яка із форм прискореного обслуговування має фіксований час очікування на подачу страв, ціну? 

варіанти відповідей

 Експрес-обід.

Бізнес-ланч.

Шведська лінія. 

Стіл-буфет.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест