Організація обслуговування в ЗРГ

Додано: 18 листопада 2021
Предмет:
Тест виконано: 55 разів
16 запитань
Запитання 1

Яка діяльність суспільства впливає на формування смаків

споживачів?

варіанти відповідей

Організація реклами, виставок – продажу.

Організація заходів по зниженню вартості харчування.

Організація раціонального харчування.

Запитання 2

Вкажіть методи вивчення незадоволеного попиту.

варіанти відповідей

Метод обліку продажу страв, балансовий метод, метод розрахунку середньої

вартості проданих страв.

Метод анкетних опитувань, метод панельних обстежень , організація

споживацьких конференцій.

Метод статистичних угрупувань, індексний та графічний методи.

Запитання 3

Вкажіть, який попит характеризує фактичний рівень задоволення потреб в

продукції і послугах підприємств харчування.

варіанти відповідей

Реалізований попит.

Незадоволений попит.

Попит, що формується.

Запитання 4

Вкажіть на яких споживачів розрахована зовнішня реклама.

варіанти відповідей

На потенційних споживачів..

На споживачів, що прийшли до підприємства.

На постійних споживачів.

Запитання 5

Вкажіть які рекламні засоби відносяться до внутрішньої реклами.

варіанти відповідей

Інтер’єр, емблема підприємства, форма офіціантів, меню.

Плакати, вітрина, вивіска.

Радіореклама, телереклама.

Запитання 6

Вкажіть , що включає «повний пансіон» при обслуговуванні туристів.

варіанти відповідей

Триразове харчування.

Дворазове харчування.

Одноразове харчування.

Безкоштовні закуски, алкогольні та інші напої.

Запитання 7

Як класифікують загально – континентальні сніданки в готелях ?

варіанти відповідей

Європейський, континентальний.

Англійський, американський, шведський.

Прискорений, експрес.

З шампанським

Запитання 8

Вкажіть варіант класичного англійського сніданку.

варіанти відповідей

Ранній чай або кава, цукор, булочні вироби, тости, вершкове масло, джем.

Ранній чай або кава, цукор, булочні вироби, тости, вершкове масло, джем, страви з яєць, рибні страви, страви із зернових.

Питна вода з льодом, фруктові соки, страви із зернових, свіжі фрукти.

Запитання 9

Вкажіть час організації пізнього сніданку(год.).

варіанти відповідей

9.00-10.00.

10.00 – 11.00.

12.00-13.00.

13.00-14.00.

Запитання 10

Вкажіть форму обслуговування пізнього сніданку.

варіанти відповідей

Столи – буфети, «шведський стіл».

Експрес – сніданок.

Сніданок до номеру.

Запитання 11

Вкажіть яку кількість найменувань холодних закусок включають до меню

обіду при організації шведського столу.

варіанти відповідей

2 – 3.

4 – 6

12 – 16.

8 – 10.

Запитання 12

Вкажіть які послуги надає заклад ресторанного господарства при готелі в

залежності від тарифу «напівпансіон».

варіанти відповідей

Розміщення без харчування.

Розміщення та сніданок.

Розміщення і дворазове харчування.

Розміщення і триразове харчування.

Запитання 13

Вкажіть форму розрахунку індивідуальних іноземних туристів в

підприємствах ресторанного господарства при готелях.

варіанти відповідей

За готівку.

За готівку і кредитними картками.

Безготівковий.

Запитання 14

Який документ регулює взаємовідносини між організаціями ресторанного

господарства і туристичною фірмою?

варіанти відповідей

Заявка.

Договір.

Замовлення.

Наказ.

Запитання 15

Туристи з Балаканських країн (Болгарія, Греція) полюбляють:

варіанти відповідей

Білий хліб, кисле молоко, чорба, кава по східному.

Чорний хліб, борщ, макаронні вироби..

Гарячий шоколад, гострі страви, пудинги.

Запитання 16

Туристи з Центральної та Західної Європи (Франція, Німеччина, Шейцарія) полюбляють:

варіанти відповідей

Страви з яловичини, суп харчо, страви з птиці, міцний гарячий чай.

Бульйони, супи пюре, страви з риби, овочеві гарніри, чорну каву.

Курячий бульйон з яєчним жовтком, фляки в соусі, страви з бобових, щербет.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест