23 червня о 18:00Вебінар: Практика реалізації проєктів та відеопроєктів у НУШ

Організація робочого місця

Додано: 5 лютого
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 9 разів
10 запитань
Запитання 1

Що таке робоче місце?

варіанти відповідей

Робоче місце - це ділянка майстерні з необхідним обладнанням, інструментами та матеріалами, на якій виконуються практичні роботи.

 Робоче місце - це майстерня без необхідного обладнанням, інструментами та матеріалами, на якій не виконуються практичні роботи

 Робоче місце - це звичайне місце

Запитання 2

Що таке робоча зона?

варіанти відповідей

 Робоча зона - це простір, у межах якого при зручному положенні частин тіла (тулуба, рук, ніг, голови) можна дістати потрібний інструмент або матеріал.

 Робоча зона - окреме місце за партою

 Робоча зона - для кріплення заготовок при їх обробці ручним способом

Запитання 3

Як розміщують інстумент на робочому місці?

варіанти відповідей

 На робочому місці розміщують лише ті інструменти, які необхідні для виконання конкретної роботи. Інструмент, який беруть правою рукою, розміщують праворуч, той, що беруть лівою, - ліворуч; який беруть частіше, розміщують ближче до себе, а той, що використовують рідше, - далі.

 Під верстатом

Подальше від себе

Запитання 4

За способом організації праці розрізняють такі робочі місця:

варіанти відповідей

стаціонарні і рухомі 

спеціалізовані і універсальні

прості, багатоверстатні і комплексні

Запитання 5

Залежно від закріплення за робочим місцем виробничої площі виділяють такі робочі місця

варіанти відповідей

прості, багатоверстатні і комплексні

стаціонарні і рухомі 

спеціалізовані і універсальні

Запитання 6

За рівнем спеціалізації робочі місця поділяються на:

варіанти відповідей

прості, багатоверстатні і комплексні

стаціонарні і рухомі

спеціалізовані і універсальні

Запитання 7

Організація робочого місця — це

варіанти відповідей

елементарна одиниця виробничої структури, що містить частину простору виробничого підрозділу, яка потрібна для здійснення трудової операції та оснащена матеріально-технічними засобами, що використовуються у процесі праці 

частина простору робочого місця, обмеженого крайніми точками доступності рук і ніг працюючого із зсувом на 1-2 кроки від умовного центру робочого місця

система заходів щодо його планування, оснащення засобами і предметами праці, розміщення їх в певному порядку

Запитання 8

У майстерні кухарів потрібно проавильно організовувати робоче місце

варіанти відповідей

так

ні

Запитання 9

Універсальні робочі місця призначені для ....

варіанти відповідей

 використання однотипних операцій. 


використання однотипних, а іноді і різних операцій.

 використання за особистими потребами 

Запитання 10

Чи може деякі операції кухар може виконувати сидячи

варіанти відповідей

 ні

 в залежності від виду операції

 так

 всі виконують сидячи

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест