Організація роботи овочевого цеху

Додано: 28 жовтня 2020
Предмет:
Тест виконано: 937 разів
10 запитань
Запитання 1

Яке призначення овочевого цеху закладу ресторан­ного господарства?

варіанти відповідей

Для приготування страв із овочів.

 Для зберігання свіжих, сушених та квашених овочів.

Для механічного оброблення коренеплодів, зелені, гри­бів, квашеної капусти і приготування овочевих напівфабрикатів.

Для упакування та маркування овочевих напівфабри­катів.

Запитання 2

Де розміщується овочевий цех у закладі ресто­ранного господарства?

варіанти відповідей

Поруч із роздавальнею їжі.

Поруч із мийкою кухонного посуду.

Поруч зі складом

Поруч із кондитерським цехом.

Запитання 3

Які технологічні лінії виділяються в овочевому цеху невеликої та середньої потужності?

варіанти відповідей

Лінії обробки свіжих та консервованих грибів, приго­тування овочевих напівфабрикатів та смажених овочів.

Лінії оброблення картоплі та коренеплодів і оброб­лення капусти, цибулі, зелені, фруктів, квашених овочів.

Лінія теплової обробки овочів та грибів

Лінії чищення, нарізання та розфасування корене­плодів.

Запитання 4

Як маркують обробні дошки в овочевому цеху?

варіанти відповідей

"Р.С.", "О.С.", "О.В.".

"О.С.", "М.С.", "О.В.".

"О.С.", "Р.С.", "М.В.".

"О.С.", "О.К.", "Зелень".

Запитання 5

Обсяг виробництва продукції визначається на основі:

варіанти відповідей

технологічних карт

замовлень, що надходять від доготівельних підприємств або цехів

збірників рецептур

накладних

Запитання 6

Хто відповідає за своєчасне і якісне виконання замовлень в овочевому цеху?

варіанти відповідей

завідуючий складом

кухар 4 розряду

завідувач виробництвом або начальник цеху

адміністратор

Запитання 7

Технологічний процес виробництва напівфабрикатів в овочевому цеху складається із:

варіанти відповідей

сортування продуктів за якістю і розмірами, нарізання (коренеплодів, капусти), розфасування, маркування, транспортування 

миття, очищення, нарізання, пакування, транспортування 

сортування, очищення, нарізання (коренеплодів, капусти), пакування, транспортування 

сортування продуктів за якістю і розмірами, з миття, очищення, дочищання, сульфітації (картоплі), нарізання (коренеплодів, капусти), розфасування, пакування, маркування, транспортування 

Запитання 8

Раціональне розміщення обладнання забезпечує: 

варіанти відповідей

чітку організацію технологічного процесу в цеху і сприяє підвищенню продуктивності праці

потокову організацію виробництва

безперервну обробку великої кількості сировини

одночасну обробку сировини

Запитання 9

За кваліфікованим складом в овочевому цеху використовуються в основному робітники:

варіанти відповідей

робітники 4-го розряду

робітники 5-го розряду

робітники 3-го розряду

робітники 3-го та 4-го розряду

Запитання 10

Які форми організації праці застосовують в овочевих цехах?

варіанти відповідей

індивідуальні

групові

комплексні

бригадні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест