Організація виробництва кондитерського цеху

Обрати правильні відповіді.

Додано: 28 березня 2022
Предмет: , 10 клас
Тест виконано: 762 рази
14 запитань
Запитання 1

У кондитерських цехах великої потужності передбачаються такі приміщення:

(питання має 4 правильні відповіді)

варіанти відповідей

приміщення для приготування холодних страв і закусок;

комора для добового зберігання продуктів;

приміщення для просіювання борошна;

приміщення для обробки овочів;

приміщення для обробки м'яса та субпродуктів;

прміщення для приготування перших страв та гарнірів;

приміщення для оздоблення кондитерських виробів;

відділення для обробки яєць

Запитання 2

Від чого значною мірою залежить продуктивність праці кондитерів, якість готової продукції і загальна культура виробництва?

варіанти відповідей

від графіку роботи працівників кондитерського цеху;

дотримання правил охорони праці, санітарії та гігієни;

правильної організації робочих місць;

великої кількості сировини та великої потужності підприємства;

Запитання 3

Для короткочасного зберігання продуктів в коморах добового зберігання повинно бути організовано таке обладнання, інструмент та інвентар, як:

варіанти відповідей

підсобні столи, холодильні камери, картоплеочисна машина, мийні ванни;

холодильні шафи або камери, ваговимірювальне обладнання, УКМ машини; підсобні столи

стелажі, підсобні столи, ваговимірювальне обладнання, овочерізальна машина, підтоварники, холодильні камери;

підтоварники, стелажі, холодильні шафи або камери, підсобні столи.


Запитання 4

Яке устаткування використовують у кондитерському цеху при замішування дріжджового тіста?

варіанти відповідей

збивальні машини, планетарні міксери, блендери, ваговимірювальне обладнання, просіювальну машину; м'ясорубки;

тістомісильні або збивальні машини, універсальні приводи, ваговимірювальне обладнання;

холодильні камери, мийні ванни, виробничі столи, міксери; кутери; пекарські шафи;

Запитання 5

Організація робочого місця для приготування бісквітного тіста:

варіанти відповідей

обладнують збивальними машинами, виробничими столами, ваговимірювальним обладнанням, формами для випікання, лопатками, посудом різної ємності, просіювальними машинами;

обладнують тістомісильною машиною, тісторозкаточною машиною, виробничими столами з підведенням гарячої та холодної води, пересувними стелажами, ваговимірювальним обладнанням, шафами для розстоювання;

обладнують м'ясорубками, кутерами, універсальним приводом зі змінними механізмами, встановлюють виробничий стіл і дільник тіста, полички, шухлядки для підпилення борошна, холодильну камеру; 

Запитання 6

У приміщенні для оздоблення виробів температура не повинна перевищувати....

варіанти відповідей

+ 10 + 12С

+ 22 + 25С

+ 8 + 10С

+ 17 + 18С

Запитання 7

Яке обладнання використовують при організації робочого місця в приміщенні для охолодження та оздоблення кондитерських виробів?

(питання має 5 вірних відповідей)

варіанти відповідей

виробничі столи;

просіювальні машини;

збивальні машини;

холодильні камери;

мікрохвильова піч;

краскопульт;

пекарські шафи;

тісторозкачувальні машини;

Запитання 8

Приміщення для розробки дріжджового тіста та формування виробів з нього оснащують -

(питання має 4 вірні відповіді)

варіанти відповідей

автоклавами;

просіювальними машинами;

тістоділильними машинами;

холодильними камерами;

виробничими столами;

тісторозкачувальними машинами;

пекарськими шафами;

тістоокруглювальними машинами

Запитання 9

Устаткування кондитерського виробництва за відповідними технологічними процесами класифікують на:


варіанти відповідей

допоміжне, конвекційне, пекарське, підйомно - транспортне.

холодильне, механічне, теплове, допоміжне.

холодильне, варильне, жарочне, подрібнювальне.

механічне, автоматичне, індукційне, теплове, парове.

Запитання 10

Яку поверхню повинні мати виробничі столи для розбирання дріжджового тіста в кондитерських цехах ? 

варіанти відповідей

дерев'яну;

нержавіючу;

мраморну;

емальовану;

скло-керамічну;

Запитання 11

Відділення кондитерського цеху для виготовлення оздоблюючих напівфабрикатів складається з таких зон:

варіанти відповідей

Охолоджувальна зона; зона приймання сировини; зона подрібнення інгрідієнтів; зона для розважування оздоблюючих напівфабрикатів; зона приготування карамелі; зона відпускання готових виробів; зона декорування виробів;

Приймальна зона, зона приготування кремів; зона приготування глазурі; зона приготування мастики; зона приготування помади; зона приготування шоколаду; зона приготування карамелі;

Зона приготування кремів; зона приготування помад; зона приготування фаршів; зона обробки фруктів; зона обробки сировини перед використанням; зона приготтування шоколаду;

Запитання 12

Яке устаткування, інструменти та інвентар необхідні для організації робочого місця при роботі з шоколадом?

варіанти відповідей

Полікарбонатні форми, пірометр, ванночки для темперування, силіконові лопатки, мірний посуд, блендер, фарбопульт, холодильне устаткування, мікрохвильова піч;

Силіконові форми, термометр, кутер, фарбопульт, виїмки, стеки, вайнери, силіконові лопатки, кондитерські насадки, скалка, електроплита, мікрохвильова піч;

Термометр, кондитерські мішки, силіконові коврики, блендер, холодильне устакткування, форми для випікання, пекарська шафа; фарбопульт, посуд різної ємності;

Запитання 13

Відділення для формування виробів з дріжджового тіста оснащують таким обладнанням, інвентарем та інструментами:

варіанти відповідей

пекарською шафою, електром"ясорубкою, мікрохвильовою піччю, холодильним устаткуванням, електроплитами, стеками, кондитерськими мішками, насадками, плунжерами, формами для випікання, посудом різної місткості;

ваговимірювальним обладнанням, електроплитою, пекарською шафою, термометром, фарбопультом, ванною для темперування, електрофритюрницею, ножами, розробними дошками, виробничими столами, овочерізальною машиною, просіювальною машиною;

розстоювальною шафою, виробничими столами, скалками, посудом різної місткості, противнями, виїмками, ножами, електроплитами, ваговимірювальним обладнанням;

Запитання 14

При організації робочого місця для випікання виробів з дріжджового тіста необхідне таке устаткування, інвентар і інструменти -

варіанти відповідей

ваговимірювальне устаткування, розстоювальні шафи, мікрохвильова піч, електроплита, посуд різної місткості, силіконові лопатки;

пекарська шафа, противні, силіконові пензлики, посуд різної місткості, столові прибори, виробничі столи;

холодильне устаткування, вага, скалки, виробничі столи, противні, кутери, блендери, силіконові коврики, посуд різної місткості;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест