Мясо - рибний цех організовують:
На лінії обробки м'яса встановлюється
В м’ясо-рибному цеху виділяють ділянки:
Встановіть відповідність обробки м’яса проводиться в наступні операції:
1-обсушування; 2-зачищення м’яса;3-обвалювання, 4 -виділення великошматкових напівфабрикатів; 5 -розруб туш; 6-.розморожування і обмивання; 7-приготування порційних, дрібношматкових напівфабрикатів, напівфабрикати з січеної маси.
обробка птиці складається із операцій:
Гарячий цех с основним цехом закладу ресторанного господарства, в якому завершується технологічний процес приготування їжі:
Гарячий цех поділяється на два спеціалізовані відділення:
У гарячому цеху готують такі види бульйонів:
У кондитерському цеху виконуються такі операції:
Які основні прийоми застосовують при виготовленні н/ф?
Н/ф кладуть у розігріту сковороду рухом...
При варінні м'ясо кладуть...
Яка температура подачі гарячих других страв?
. Робоче місце – це…
Підготовлений напівфабрикат для страви “Котлети натуральні” смажать:
Обвалювання м'яса здійснюється на обробних дошках , маркованими буквами
Що з перерахованого обладнання не використовується в рибному цеху?
В якому цеху готують страви з круп та макаронних виробів?
варіанти відповідей
Укажіть виробничі приміщення закладів ресторанного господарства
Яке призначення овочевого цеху закладу ресторанного господарства
Що з перерахованого обладнання не використовується в рибному цеху:
Де розміщується овочевий цех у закладі ресторанного господарства?
.
Обробну дошку розміщують на виробничому столі на відстані від краю стола:
До спеціалізованих цехів належать:
Соусне відділення в гарячому цеху призначено для при готування:
Визначіть правильну оптимальну температуру у гарячому цеху:
В якому цеху готують перші та другі страви:
Для зручності в роботі висота стола має бути такою ,щоб відстань між ліктем працівника і поверхнею стола не перевищувала :
Для просіювання борошна використовують.
Вкажіть який спосіб доставки товарів транспортується в заклад ресторанного господарства якщо власним своїм транспортом доставляє продукти :
За способом теплової обробки страви з яєць поділяють
Під час смаження , яку частину яйця посипають сіллю?
При варінні у шкаралупі яйця найкраще опускатити...
Що додають у воду для варіння яєць без шкаралупи?
Що таке яйце пашот?
Встановіть відповідність між назвою і призначенням цехів на закладах ресторанного господарства. A) овочевий цех; Б) рибний цех; B) м’ясний цех; Г) гарячий цех.1. Виробництво рибних напівфабрикатів 2. Виробництво перших, других страв, соусів 3. Виробництво овочевих напівфабрикатів 4.Виробництво м ’ясних напівфабрикатів 5.Виробництво напівфабрикатів з птиці
Встановіть відповідність між обладнанням гарячого цеху та його призначенням
А) котли наплитні; Б) електросковороди;сотейники. В) жарові шафи; Г) парові шафи; Д) шашличні печі.
1. Для приготування шашликів 2. Для варіння бульйонів і супів 3. Для приготування продуктів на пару 4.Для пасерування і тушкування овочів 5.Для приготування запечених страв
Розмістіть назви цехів і виробів у відповідності до місця їх приготування. A) м’ясний цех; Б) супове відділення гарячого цеху; B) овочевий цех; Г) соусне відділення гарячого цеху; Д) рибний цех. 1. Борщ український 2. Омлет 3. Рибні напівфабрикати 4.М’ясний фарш 5.Почищена картопля
Страви з яєць готують:
Розмістити в правильному порядку послідовність технологічних операцій приготування креветок варених натуральних
1 Перемішати і проварити креветки впродовж 5-ти хвилин
2 Закип’ятити воду
3 Додати сіль, спеції (перець чорний, лавровий лист)
4 Розморозити свіжоморожені креветки
5 Відпустити
Послідовність виконання технологічного процесу приготування страви" Раки варені"
1. Використати за призначенням
2. Закласти у киплячу воду.
3. Додати сіль, спеції, кріп.
4. Проварити 12 – 15 хв.
5. Промити у холодній воді.
Креветки розморожують …
а) у холодній воді;
б) у гарячій воді;
в) на повітрі.
М'ясо омарів і лангустів відокремлюють від панцера …
. Креветки варять …
За способом теплової обробки страви з сиру поділяють
Як називається страва, до складу якої входять такі продукти: сир, сирі яйця, цукор, сіль, борошно?
Які продукти не входять до складу омлету натурального :
варіанти відповідей
Яким способом не можна готувати страви з яєць та сиру?
Який з компонентів не входить до складу лінивих вареників?
При приготуванні запіканки з сиру, яку крупу використовують?
варіанти відповідей
До смажених страв з сиру відносяться:
План-меню затверджує :
Перед тепловою обробкою бобові замочують
Яку із вказаних круп не промивають?
Коли солять бобові?
Рисову кашу варять
Який основний спосіб смаження використовують для приготування яєчних страв?
якому цехУу обробляють курей, гусей, качок, індиків,
субпродукти ?
Як маркують обробні дошки у м'ясо-рибному цеху?
1. Цех, в якому завершується технологічний процес приготування страв
Для перевертання та зняття котлет при смаженні використовують…
Укажіть способи теплової кулінарної обробки овочів:
Який хліб використовують у котлетну масу?
Виробнича ділянка – це ...
Картоплю, смажену у фритюрі, нарізану соломкою, називають:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома