Профілактична наука, завданням якої є збереження і поліпшення здоровя
Несприйняття організмомзбудників конкретних захворювань - це
Від однієї людини до іншої збудники інфекцій переносяться через:
Час від проникнення мікробів в організм до появи перших ознак хвороби називають:
Спосіб знищення мікробів під впливом одноразового нагрівання продукту до 60-90 С з дотриманням певного терміну
Фактори впливу на мікроорганізми:
Галузь гігієнічної науки, яка вивчає вплив умов виробничого середовища та трудового апроцесу на людський організм і розробляє заходи, спрямовані на збереження здоров'я працівників
Найменші живі організми, більшість яких можна побачити тільки в мікроскоп
Мікробіологія вивчає
Значення мікроорганізмів у житті людини
Природу спиртового бродіння було відкрито
Фагоцитарну теорію імунітету створив
Застосування живих організмів і біологічних процесів у виробництві
Захворювання, спричинене афлатоксинами, які виробляються міцеліальними мікроскопічними грибами називається:
Речовини, що входять до складу афлатоксинів, можуть спричинити:
Харчові отруєння можуть бути:
Найбільш сприятлива температура для розвитку сальмонельозу
Ботулізм відноситься до :
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома