1.Харчування підлітків повинно бути
2. Оптимальним співвідношенням білків, жирів і вуглеводів у їжі є
3.Вечірній прийом їжі потрібно планувати за ......годин до сну
4. Рекомендовано готову їжу на плиті тримати не більше
5.Енергетичні витрати організму підлітків в порівнянні з організмом дорослої людини є...
6.Так звані «складні», або «повільні», вуглеводи є в :
7. До складу повноцінного раціону повинні входити поживні речовини наступних класів:
8. Профілактика харчових отруєнь передбачає
9. ботулізм – тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Токсин який виробляє мікроб ботулінус – смертельна отрута, у 375 разів сильніша за отруту гримучої змії. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти
10.Найнебезпечніший з грибів є
11. Харчове отруєння може виявитися вже через кілька годин після прийому неякісної їжі, але не пізніше,
12. Для харчових отруєнь є характерним
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома