Особливості харчування підлітків 7 клас нуш

Додано: 5 березня
Предмет: Основи здоров’я, 7 клас
12 запитань
Запитання 1

1.Харчування підлітків повинно бути

варіанти відповідей

чотири-п'ятиразовим

три - чотириразовим

шести - семиразовим

двохразовим

Запитання 2

2. Оптимальним співвідношенням білків, жирів і вуглеводів у їжі є

варіанти відповідей

1:1:4

2:8:16

4:16:32

4:1:1

Запитання 3

3.Вечірній прийом їжі потрібно планувати за ......годин до сну

варіанти відповідей

3

2

1

6

Запитання 4

4. Рекомендовано готову їжу на плиті тримати не більше

варіанти відповідей

доби

півтори години

30 хвилин

5-6 годин

Запитання 5

5.Енергетичні витрати організму підлітків в порівнянні з організмом дорослої людини є...

варіанти відповідей

більшими

меншими

однаковими

Запитання 6

6.Так звані «складні», або «повільні», вуглеводи є в :

варіанти відповідей

цільнозерновому хлібові

білому шоколаді

різноманітних видах каш

чорному шоколаді

овочах

фруктах

чипси

крекери

Запитання 7

7. До складу повноцінного раціону повинні входити поживні речовини наступних класів:

варіанти відповідей

вуглеводи

жири

білки

вітаміни

неорганічні речовини й мікроелементи

Запитання 8

8. Профілактика харчових отруєнь передбачає

варіанти відповідей

не вживати продукти із закінченим терміном придатності;

купувати продукти на стихійних ринках

зберігати й транспортувати продукти в належних умовах

вживати в їжу незнайомі продукти харчування

ретельно мити овочі, фрукти, зелень, а також посуд, дотримуватися правил особистої гігієни

проводити якісну термічну обробку продуктів харчування лише риби та м’яса, для інших продуктів це не обов'язково

дотримуватися правил зберігання продуктів у холодильнику

Запитання 9

9. ботулізм – тяжке харчове отруєння, зумовлене   споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Токсин який виробляє мікроб ботулінус – смертельна отрута, у 375 разів сильніша за отруту гримучої змії. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти

варіанти відповідей

недоварена локшина

 консервоване м'ясо

консервована риба

в'ялена риба

копчена риба

галетне печиво

Запитання 10

10.Найнебезпечніший з грибів є

варіанти відповідей

піддубник

сироїжка

бліда поганка

грузді

мухомор

Запитання 11

11. Харчове отруєння може виявитися вже через кілька годин після прийому неякісної їжі, але не пізніше,

варіанти відповідей

ніж через два дні

ніж через три дні

ніж через добу

ніж через чотири дні

Запитання 12

12. Для харчових отруєнь є характерним

варіанти відповідей

прискорене серцебиття

запаморочення

характерним загальний стан слабкості

можлива утрата свідомості

головні болі

нудота

блювання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест