Особливості харчування підлітків.

Додано: 4 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 469 разів
23 запитання
Запитання 1

Основний будівельний матеріал для організму -

варіанти відповідей

Жири

Білки

Вуглеводи

Вітаміни

Запитання 2

Для здорової шкіри та волосся, гостроти зору, росту кісток і міцності зубів потрібен:


варіанти відповідей

Вітамін В

Вітамін С

Вітамін А

Вітамін D

Запитання 3

Утворюється в організмі під дією сонячного світла, потрібен організму для росту та формування кісток і зубів (особливо в дитячому віці).


варіанти відповідей

Вітамін С

Вітамін А

Вітамін В

 

Вітамін D

Запитання 4

Відіграє важливу роль у кровотворенні й забезпеченні організму киснем.

варіанти відповідей

Залізо

Йод

Кальцій

Фтор

Запитання 5

Яка добова потреба людини у воді?

варіанти відповідей

1,5-2 л

5 л

0,5 л

склянка води

Запитання 6

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

Звернутись до лікаря та попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

Сподіватися, що саме минеться

Випити чай

Лягти спати

Запитання 7

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?


 

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

 які неправильно зберігали чи обробляли

 куплені на стихійних ринках

 з пошкодженою упаковкою

  отруйні гриби та ягоди

  консерви зі вздутими кришками

усі відповіді вірні

Запитання 8

Щоб убезпечитися від ожиріння, потрібно...


варіанти відповідей

  не вечеряти

більше часу проводити за комп’ютером

харчуватися раціонально

Запитання 9

Принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність

порядність

різноманітність

збалансованість

Запитання 10

За правильне співвідношення груп продуктів відповідає принцип:

варіанти відповідей

різноманітності


помірності

 збалансованості

моди

Запитання 11

Одиниця вимірювання енергетичної цінності продукту

варіанти відповідей

кілограми


калорії

 джоулі

літри

Запитання 12

Коли набувають харчових звичок?

варіанти відповідей

У дитинстві

у старості

вечером

влітку

Запитання 13

Калорійність харчового раціону:

варіанти відповідей

має відповідати енергетичним витратам твого організму

люди набувають у дитинстві

 це помірність, різноманітність і збалансованість


визначають коли займаєшся спортом або фізичною працею.

Запитання 14

Обід у шкільній їдальні буде повноцінни, якщо...

варіанти відповідей

будуть свіжі овочі і фрукти

буде картопля фрі і гамбургер

гаряча страва і м`ясо чи риба

сік або узвар із сухофруктів

Запитання 15

Витрачену енергію під час заняття спортом можна швидко поновити за рахунок...

варіанти відповідей

інтернету

конфлікту

їжі

голодування

Запитання 16

Різноманітність — принцип раціонального харчування, який

варіанти відповідей

вимагає, щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних затрат організму

означає правильне співвідношення всіх груп продуктів

передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі і фрукти; м’ясомолочні вироби, ласощі)

Запитання 17

Збалансованість - принцип раціонального харчування, який

варіанти відповідей

передбачає споживання продуктів усіх основних груп (хліб і крупи; овочі і фрукти; м’ясомолочні вироби, ласощі)

означає правильне співвідношення всіх груп продуктів

вимагає, щоб калорійність раціону не перевищувала енергетичних затрат організму

Запитання 18

Ця фігура показує, скільки порцій різних продуктів має бути у денному раціоні. І це

варіанти відповідей

харчовий куб

харчова куля

харчова піраміда

Запитання 19

Співвідношення білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин, що містяться у 100 г продукту - це

варіанти відповідей

харчова (поживна) цінність

життєва цінність

моральна цінність

Запитання 20

Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту - це

варіанти відповідей

технологічна цінність

енергетична цінність (калорійність)

фізична цінність

Запитання 21

Енергетична цінність (калорійність) вимірюється в

варіанти відповідей

кілометрах

кілограмах

калоріях (кал) або кілокалоріях (ккал)

Запитання 22

Якщо людина споживає недостатньо калорій, вона починає втрачати

варіанти відповідей

свідомість

вагу

спокій

Запитання 23

Дуже висока калорійність харчового раціону призводить до

варіанти відповідей

збільшення маси тіла

зменшення маси тіла

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест