Особливості харчування туристів з країн Закавказзя.

Додано: 19 листопада
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

Який хліб поширений у Західній грузії

варіанти відповідей

лаваш

мчаді

хачапурі

Запитання 2

Найбільш популярні приправи грузинської кухні?

варіанти відповідей

хмелі-сунелі, сванська сіль, уцхо-сунелі, коріандр, кінза, аджика

кріп, петрушка, ткемалі, базілік, імбір, шафран

аніс, бузина, гірчиця,кмін, кориця

Запитання 3

Який із названих грузинських соусів готується із сливи?

варіанти відповідей

ткемалі

сацебелі

аджика

Запитання 4

Яка із запропонованих хачапурі відноситься до хачапурі по-аджарські?

варіанти відповідей
Запитання 5

Яка улюблена риба народу Вірменії?

варіанти відповідей

Форель

Хек

карась

Запитання 6

Назвіть особливості приготування страви Бозбаш

варіанти відповідей

Перша страва з двома базовими компонентами – ягнятиною та горохом. Крім того, її рецептура включає такі овочі як баклажани, болгарський перець, цибуля та картопля.

суп з баранини (грудинки), що готується в глиняному закритому посуді в духовці. 

Суп, який вживають із тертою редькою, пряною зеленню (базилик, петрушка, эстрагон) та лавашем.

Запитання 7

Страва, де м’ясо або овочі, загорнуті в виноградні листя, називається...

варіанти відповідей

бастурма

толма

долма

Запитання 8

м’ясна страва, для якої характерне використання меленого м’яса зі спеціями, яке потім нанизують на шпажки та обсмажують на грилі. 

варіанти відповідей

Люля-кебаб

Кутаб

Шах-плов

Запитання 9

густий, ароматний соус з гранатового соку і горіхів, в якому тушкують м’ясо (зазвичай курку або качку). Страва вирізняється своїм кисло-солодким смаком та глибоким ароматом. 

варіанти відповідей

Бадимджан долмаси


фісінджан

Тика


Запитання 10

Охарактеризуйте страву кутаб

варіанти відповідей

тонкий лаваш, начинений м’ясом, сиром, грецькими горіхами або зеленню. Цю страву можна зустріти у багатьох кафе та ресторанах по всьому Азербайджану. Їх подають гарячими, зверху їх часто поливають розтопленим маслом або подають з йогуртом

листя винограду, начинені м’ясом та рисом. Існує також вегетаріанська версія страви, де замість м’яса використовують тільки овочі. Вона подається з різними соусами, найпопулярнішим з яких є йогуртовий соус. 

Це особлива версія страви, яка подається як велике святкове блюдо. Її відмінність полягає в способі подачі: рис укладають шарами з родзинками, горіхами та кусочками м’яса, формуючи пишну “шапку”. Страва символізує щедрість та гостинність азербайджанського народу.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест