«Особливості організації і типи ЗРГ»,

Додано: 15 лютого 2022
Предмет: Технології
Тест виконано: 212 разів
20 запитань
Запитання 1

Виробничо–торговельна структура підприємства – це:

варіанти відповідей

виробничі площі підприємства з установкою відповідного обладнання;

склад усіх підрозділів з вказівкою зв'язку між ними;

склад усіх виробничих підрозділів, зв’язок між ними та установка відповідного обладнання.

Запитання 2

До закладів, що здійснюють виробництво кулінарної продукції відносять

варіанти відповідей

фабрика-кухня, фабрика-заготівельна, їдальня, домова кухня.

фабрика-кухня, фабрика-заготівельна, їдальня;

фабрика-кухня, фабрика-заготівельна;

Запитання 3

До закладів що працюють на напівфабрикатах і готовій продукції відносять:

варіанти відповідей

їдальні-роздаточні, вагони-ресторани, заклади швидкого обслуговування, що мають доготівельні цехи.

вагони-ресторани, вагони-буфети, заклади швидкого обслуговування;

їдальні-доготівельні, вагони-ресторани, заклади швидкого обслуговування, що мають доготівельні цехи;

Запитання 4

До спеціалізованих закладів відносять:

варіанти відповідей

кафе-морозиво, пиріжкова, шкільна їдальня;

рибний ресторан, піцерія,буфет;

український ресторан, кафе-кондитерська, пивний ресторан.

Запитання 5

Закритий заклад ресторанного господарства – це заклад:

варіанти відповідей

продукцію та послуги в якому може одержати певний контингент споживачів за місцем роботи, служби чи навчання;

що обслуговує визначений контингент споживачів в кафе;

що обслуговує контингент на банкетах та спеціальних заходах.

Запитання 6

Фабрика-кухня – це заклад:

варіанти відповідей

призначений для централізованого механізованого виробництва кулінарних напівфабрикатів з метою забезпечення ними інших закладів ресторанного

господарства та об’єктів роздрібної торгівлі;

призначений постачати готову до споживання їжу в різні місця;

де здійснюються всі технологічні операції з оброблення сировини до реалізації продукції.

Запитання 7

Їдальня – це заклад ресторанного господарства:

варіанти відповідей

в якому організація харчування поєднується з улаштуванням дозвілля споживачів;

призначений для обслуговування споживачів з дітьми;

для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, в якому страви можуть надавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування.

Запитання 8

Основне призначення закладів ресторанного господарства:

варіанти відповідей

виробництво кулінарної продукції, її реалізація та організація споживання;

виробництво кулінарної продукції;

організація споживання та додаткових послуг.

Запитання 9

Комплексне підприємство – це:

варіанти відповідей

загальнодоступний заклад ресторанного господарства, який виготовляє різноманітні страви згідно з виробничою програмою;

сукупність закладів різних типів, об’єднаних загальним архітектурно-будівельним рішенням, з повною або частковою централізацією торговельно-виробничих функцій, складського господарства, управління;

заклади, які не мають свого власного виробництва і реалізують продукцію, яка надходить з інших підприємств.

Запитання 10

Підприємство ресторанного господарства – це:

варіанти відповідей

вид економічної діяльності суб’єктів господарської діяльності щодо надання послуг для задоволення потреб споживачів у харчуванні з організацією дозвілля або без нього;

організаційно-структурна одиниця у сфері ресторанного господарства, яка здійснює виробничо-торговельну діяльність: виробляє і (або) доготовляє, продає та організовує споживання продукції власного виробництва й закупних товарів, а також надає послуги з організації дозвілля споживачів;

заклад (сукупність закладів), який є самостійним суб’єктом господарювання, має права юридичної особи і здійснює свою діяльність з метою одержання прибутку.

Запитання 11

Доготівельні заклади – це заклади:

варіанти відповідей

призначені для централізованого механізованого виробництва кулінарних напівфабрикатів з метою забезпечення ними інших закладів ресторанного

господарства та об’єктів роздрібної торгівлі;

які виготовляють продукцію з напівфабрикатів, одержаних від заготівельних підприємств ресторанного господарства, а також підприємств харчової промисловості;

де здійснюються всі технологічні операції з оброблення сировини до реалізації продукції.

Запитання 12

Закусочна - це заклад ресторанного господарства:

варіанти відповідей

де переважає асортимент гарячих і холодних закусок, страв нескладного готування, призначений для швидкого обслуговування споживачів

із широким асортиментом закусок нескладного готування;

продукцію та послуги в якому може одержати певний контингент споживачів.

Запитання 13

Бар – заклад ресторанного господарства:

варіанти відповідей

в якому алкогольні, безалкогольні, змішані напої та страви до них і закупні товари продають через барну стійку;

із широким асортиментом закусок нескладного готування та напоїв алкогольних, безалкогольних, змішаних;

в якому реалізується широкий асортимент напоїв, та використовують

обслуговування офіціантами.

Запитання 14

Ресторан за спеціальним замовленням – це:

варіанти відповідей

заклад ресторанного господарства, призначений для готування і постачання готової їжі та організації обслуговування за спеціальними замовленнями;

спеціалізоване підприємство, що реалізує асортимент спеціалізованих страв за спеціальними замовленнями;

заклад ресторанного господарства, призначений для обслуговування обмеженого контингенту.

Запитання 15

Кафетерій – це заклад ресторанного господарства:

варіанти відповідей

з самообслуговуванням, та асортиментом різних сортів кави відмінною ознакою якого є наявність у торговельному залі торговельно-технологічного устаткування, призначеного для роздавання їжі;

з асортиментом страв нескладного приготування, що прискорює процес обслуговування, відмінною ознакою якого є наявність у торговельному залі торговельно-технологічного устаткування, призначеного для роздавання їжі;

з самообслуговуванням та асортиментом страв нескладного приготування і напоїв, відмінною ознакою якого є наявність у торговельному залі торговельно-технологічного устаткування, призначеного для роздавання їжі.

Запитання 16

Функція реалізації:

варіанти відповідей

виступає як необхідна передумова для виконання функції організації споживання;

виступає як додаткова, необхідна в умовах товарно - грошових відносин;

є необхідним слідством і завершуючим моментом виробництва.

Запитання 17

Послуги харчування включають:

варіанти відповідей

виготовлення кулінарної продукції та кондитерських виробів на замовлення споживачів, у тому числі в складному виконанні та з додатковим оформленням;

виготовлення кулінарної продукції, її реалізації та організації споживання відповідно до типу і класу закладу;

комплектування наборів кулінарної продукції в дорогу, в тому числі туристам для самостійного приготування.

Запитання 18

Функція виробництва:

варіанти відповідей

виступає як необхідна передумова для виконання функції організації споживання;

виступає як додаткова, необхідна в умовах товарно - грошових відносин;

підкреслює специфіку підприємств харчування, тобто існування товарного виробництва і дія закону вартості.

Запитання 19

На виробничо-торговельну структуру підприємства впливають:

варіанти відповідей

функції, які виконує підприємство, місцезнаходження підприємства, об’єм виробництва, асортимент продукції та послуг, рівень та форми спеціалізації;

спеціалізація підприємства, товарообіг, об’єм виробництва, асортимент продукції та послуг, функції підприємства;

функції, які виконує підприємство, спеціалізація, об’єм виробництва, асортимент продукції та послуг.

Запитання 20

До закладів, що мають власне виробництво відносять:

варіанти відповідей

їдальні, кафе;

бари, буфети;

бари, кафе, закусочні. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест