Овочі, гриби, обробка, продукти їх переробки

Додано: 26 жовтня 2022
Предмет: Технології, 10 клас
Тест виконано: 108 разів
17 запитань
Запитання 1

Вкажіть речовини, яких багато в овочах?

варіанти відповідей

Вуглеводи

Білки

Екстрактивні речовини

Запитання 2

Вкажіть які з перерахованих речовин формують аромат овочів?

варіанти відповідей

Мінеральні речовини

Клітковина

Ефірні олії

Запитання 3

Який отруйний глікозид міститься в баклажанах?

варіанти відповідей

Соланін

Синігрін

Фазелін

Запитання 4

Вкажіть, які з перерахованих овочів відноситься до десертних?

варіанти відповідей

Ревінь, спаржа, артишок

Горох,квасоля,боби

Кріп, естрагон,майоран

Запитання 5

Вкажіть до якої групи овочів відноситься батат?

варіанти відповідей

Коренеплоди

Бульбоплоди

Томатні

Запитання 6

З якою метою калібрують овочі?

варіанти відповідей

Для видалення домішок

Для видалення пошкоджених домішок

Для зменшення кількості відходів при механічній обробці

Запитання 7

Щоб запобігти потемнінню обчищену картоплю зберігають?

варіанти відповідей

В підкисленій воді

В теплій воді

В холодній воді

Запитання 8

Картопля нарізана брусочками, має розміри?

варіанти відповідей

Товщина 0,7-1,0см; довжина 3-4 см;

Товщина 0,5-0,7 см; довжина 4-5 см;

Товщина 0,1-0,2см; довжина 3-4см

Запитання 9

Вкажіть, яку капусту не піддають тепловій обробці?

варіанти відповідей

Білоголову

Цвітну

Червоноголову

Запитання 10

Капусту, пошкоджену гусінню занурюють у воду....

варіанти відповідей

Підсолену

Підкислену

Гарячу

Запитання 11

Овочі висушують до вмісту вологи....

варіанти відповідей

12-14

15-20

25-30

Запитання 12

Перед тепловою обробкою свіжозаморожені овочі....

варіанти відповідей

Розморожують

Не розморожують

Заливають теплою водою

Запитання 13

Гриби мають високий вміст...

варіанти відповідей

Білків

Жирів

Екстрактивних речовин

Запитання 14

Сироїжки залежно від будови шапочки належать до ...

варіанти відповідей

Пластинчастих грибів

Сумчастих грибів

Губчастих грибів

Запитання 15

Сушені гриби перед тепловою обробкою....

варіанти відповідей

Перебирають

Промивають

Замочують у холодній воді на 3-4 год

Запитання 16

До зернобобових овочів відносяться....

варіанти відповідей

Боби, квасоля,гречка

Горох, кукурудза, боби, спаржа

Квасоля, горох, боби, кукурудза

Запитання 17

Обрати з переліка представників гарбузових овочів...

варіанти відповідей

Огірки

Кабачки, патисони

Гарбузи

Кавуни, дині

Баклажани

Перець солодкий

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест