Приготування кондитерських виробів

Додано: 6 листопада
Предмет: Технології
18 запитань
Запитання 1

Вкажіть правильний варіант основної сировини для приготування кондитерських виробів

варіанти відповідей

 прянощі, ароматичні та желе утворюючі речовини, розпушувачі, борошно;

м'ясо, риба, крупи, овочі, повидло, варення.

борошно пшеничне, цукристі речовини, вершкове масло, яйця та яєчні продукти, молочні продукти, сіль;

Запитання 2

Вкажіть групу цукристих кондитерських виробів

варіанти відповідей

мармелад, желе, цукерки

зефір, пастила, мармелад

зефір, тарти, меренга

Запитання 3

Які вершки використовують для збивання?

варіанти відповідей

 20–25 % - вої жирності;

30–35 % - вої жирності;

15-20 % - вої жирності;

Запитання 4

Вкажіть, яку сировину просіюють перед використанням?

варіанти відповідей

 меланж, білки, жовтки;

борошно, крохмаль, сухе молоко.

молоко, сиропи, дріжджі;

Запитання 5

Вкажіть прикрашальні напівфабрикати:

варіанти відповідей

пластичні маси та глазурі;

помадки.

сиропи;

Запитання 6

Вкажіть цукрові оздоблювальні напівфабрикати:

варіанти відповідей

карамель;

цукати.

глазурь

Запитання 7

Коли при збиванні масляного основного крему додають у масу пудру ванільну і коньяк?

варіанти відповідей

Напочатку

У кінці

 перед використанням

Запитання 8

Який сироп готують таким способом: цукор з’єднують із водою, доводять до кипіння знімають піну та уварюють декілька хвилин, охолоджують до 80С додають есенцію?(лимонний сік)

варіанти відповідей

сироп для просочування виробів

 сироп тиражний;

 сироп інертний.

Запитання 9

Укажіть, яке тісто готують із застосуванням розпушувачів:

варіанти відповідей

бісквітне

заварне

пісочне

листкове

Запитання 10

Вкажіть асортимент виробів із пісочного тіста?

варіанти відповідей

кекси, еклери, «корзинка з кремом».

тарти,"галета", кекси

тістечка «Буше»; рулет з кремом;

Запитання 11

До якого часу збивають яєчно-цукрову суміш для бісквіта?

варіанти відповідей

до збільшення об’єму у 2,5-3 рази;

до збільшення об’єму в 2,0-2,5 рази.

до збільшення об’єму в 4-5 раз;

Запитання 12

Скільки часу випікають н/ф бісквітний для рулетів?

варіанти відповідей

протягом 5-7 хв.;

протягом 20-25 хв.

протягом 10-15 хв.;

Запитання 13

Меренговий рулет випікається при температурі

варіанти відповідей

180 С

130 С

150 С

Запитання 14

Для яких виробів тісто необхідно перед випіканням заморожувати?

варіанти відповідей

"буше"

"тарти"

"еклери"

Запитання 15

Для приготування зефіру використовують

варіанти відповідей

желатин

агар-агар

крохмаль

Запитання 16

 Основна сировина для приготування сиропів?

варіанти відповідей

мед

цукор

патока

Запитання 17

Що є основою приготування масляного крему?

варіанти відповідей

вершки

молоко

масло вершкове

Запитання 18

До якого тіста додається мигдалеве борошно?

варіанти відповідей

бісквітне

повітряне

пісочне

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест