Страви та вироби з борошна

Додано: 11 листопада
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

До якої температури підігрівають воду чи молоко для приготування тіста для вареників?

варіанти відповідей

30–35 °С.

50–65 °С.

45–55 °С.

Запитання 2

Як довго потрібно витримати тісто для вареників із пшеничного борошна перед формуванням для набухання клейковини?

варіанти відповідей

30–40 хвилин.

50–60 хвилин.

20–25 хвилин.

Запитання 3

Які вареники подають гарячими в горщиках?

варіанти відповідей

 Запечені у сметані.

Із фаршем із яблук чи абрикосів зі свіжим сиром.


Із гречаною кашею та сиром.

Запитання 4

Назвати виріб із такими ознаками якості: вироби правильної форми, поверхня гладенька, без тріщин і розривів. Консистенція м’яка. Смак і запах відповідають виробу із прісного тіста з певного виду борошна. Колір на розрізі від світло-сірого до світло-кремового.

варіанти відповідей

 Вареники.

 Пельмені.

Лазанки.


Галушки.

Запитання 5

За якої температурі смажать млинці і млинчики?

варіанти відповідей

190–200 °С.

130–170 °С.

110–120 °С. 

Запитання 6

Для яких виробів готують рідке тісто?

варіанти відповідей

Млинчики.


Галушки.

Вареники

Запитання 7

 З якою метою роблять обминання дріжджового тіста?

варіанти відповідей

 для кращого змазування тіста жиром;  

для покращення структури тіста;

 для збагачення тіста киснем.

Запитання 8

Чим зумовлюється черствіння борошняних кондитерських виробів?

варіанти відповідей

  ретроградація амілози;

зміна білкових речовин;

 волога мякуша мігрує в скоринку.

Запитання 9

Скільки часу варять вареники?

варіанти відповідей

15–20 хвилин.

 10–15 хвилин

 5–7 хвилин.

Запитання 10

Назвати набір сировини для приготування млинчиків.

варіанти відповідей

Борошно пшеничне, молоко або вода, цукор і сіль.


Борошно, маргарин, цукор, меланж, натрій двовуглекислий, амоній вуглекислий, есенція і сіль

Борошно, масло вершкове, яйця, вода, дріжджі.

Запитання 11

Які вироби готують з опарного дріжджового тіста?

варіанти відповідей


Пончики

Оладки

 Млинці

Запитання 12

Яка оптимальна температура для приготування дріжджового тіста?

варіанти відповідей

26-32 ºС;  

  32-36 ºС;

 35-40 ºС.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест