Раціональне харчування - це
Не є харчовою добавкою:
Приправи, спеції, пряні овочі, цибуля, часник, петрушка - це продукти:
Вкажіть групу поживних речовин, всі компоненти якої мають енергетичні властивості?
Консервант не повинен:
Для регулювання консистенції продукту застосовують:
Біологічно активні речовини об'єднані в групу:
Виберіть риси, властиві біологічно-активним добавкам:
Що таке добовий раціон
Якість харчового раціону в значній мірі визначається:
Харчування споживачів з хронічними захворюваннями з метою запобігання їх розвитку або загострення, до тих чи інших захворювань з метою профілактики - це:
Характеристика продуктів харчування, яка відображає якість білків у продукті, їх перетравлюваність і амінокислотну збалансованість, а також вміст інших життєво важливих, біологічно активних речовин (вітамінів, мікроелементів, незамінних амінокислот) - це...
Дайте визначення поняттю “режим харчування”:
Що таке збалансованість?
Виберіть метод теплової кулінарної обробки продуктів, який погіршує перетравлюваність продуктів:
Виберіть перелік страв, які варто вживати на вечерю:
Організм людини в процесі життєдіяльності постійно витрачає енергію та різні речовини. Джерелом поповнення їх є
Потреба організму в харчових речовинах залежить від:
Що наповнює організм людини енергією?
Будівельний матеріал клітин і тканин:
Найбільший вміст вуглеводів мають:
Процес механічної та хімічної переробки поживних речовин та перетворення їх на прості сполуки називається:
Розщеплення біополімерів їжі на мономери відбувається за допомогою:
Назвіть орган травної системи, у якому починають розщеплюватися вуглеводи:
Укажіть орган травної системи людини, запалення якого має назву «панкреатит»:
Назвіть орган травної системи, у якому всмоктується основна кількість поживних речовин:
Тонкий кишечник в органiзмi людини виконує функції:
Ознаки недостатності якого мінералу описані:
"Деформація кісток, біль у литкових м`язах, рахіт у дітей, карієс, витончення емалі зубів"
Ознаки недостатності якого вітаміну описані:
"Блідість і сухість шкіри, кровоточивість ясен, швидка втовлюваність, знижена працездатність, часті простудні захворювання"
Прихильники дієти Дюкана у своєму харчуванні надають перевагу:
При захворюванні печінки (стіл №5) необхідно обмежувати споживання:
У чому полягає коригувальний принцип харчування при цукровому діабеті:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома