Оздоровчі системи. Безпека харчування

Додано: 15 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 185 разів
10 запитань
Запитання 1

Принципи раціонального харчування

варіанти відповідей

помірність

різноманітність

пропорційність

збалансованість

Запитання 2

До яких хворіб призводить незбалансоване харчування?

варіанти відповідей

Діабет

Артрит

Анорексія

Дальтонізм

Запитання 3

Яка роль їжі в житті людини?

варіанти відповідей

Харчування впливає на стан здоров’я, працездатність, настрій та тривалість життя людини.

Можна приділяти недостатню увагу харчуванню і бути здоровою людиною.

Їжа може бути одноманітною, лиш би ситною.

Запитання 4

Кондитерські вироби, шоколад, варення, солодкі фруктові напої - це:

варіанти відповідей

білки

швидкі вуглеводи

повільні вуглеводи

жири

Запитання 5

Серед наведених прикладів оберіть "корисні" вуглеводи:

варіанти відповідей

шоколад

білий хліб

бобові

крупи

тістечка

цільнозерновий хліб

Запитання 6

Серед запропонованих тверджень позначте міфи про дієти:

варіанти відповідей

щоб схуднути слід їсти 2 рази на день

 щоб схуднути слід їсти 5-6 разів на день

щоб схуднути не варто вживати продукти, що містять вуглеводи

щоб схуднути не слід вечеряти

вечеряти слід легкими стравами за 2-3 години до сну

щоб схуднути, слід обмежити вживання страв, що містять швидкі вуглеводи

Запитання 7

Надмірне вживання солі, продуктів тваринного походження призводить до...

варіанти відповідей

діабету

серцево-судинних захворювань

ожиріння

анорексії

Запитання 8

Чорна смородина, лимон, цибуля, шипшина - це джерела вітаміну:

варіанти відповідей

А

РР

С

В

D

Запитання 9

Молоко, сир, бобові, горіхи, м"ясо, риба, яйця - найважливіші джерела

варіанти відповідей

вітамінів

жирів

білків

вуглеводів

Запитання 10

Укажіть правильне твердження:

варіанти відповідей

Українська кухня не відрізняється особливим стилем і технологією приготування їжі

Кожному з етнографічних регіонів України властиві свої особливості кухні, зумовлені його традиціями

Якість харчових продуктів можна оцінювати виключно візуально

можна не звертити уваги на те, що написано на упаковці продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест