Перші страви ( розсольники, солянки, солодкі супи, холодлні )

Додано: 19 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 132 рази
11 запитань
Запитання 1

Що є обов'язковою складовою частиною розсольників

варіанти відповідей

квашена капуста

квашені огірки

каперси

Запитання 2

Як підготовити огірки для приготування розсольників

варіанти відповідей

нарізати часточками і зварити

нарізати соломкою і припустити

нарізати ромбиками, соломкою і припустити

Запитання 3

Як посилити смак розсольнику

варіанти відповідей

додати лимої кислоти

додати розсолу

додати оцту

додати лимоного соку

Запитання 4

Холодні супи подають за температури...

варіанти відповідей

14 °С;

6 °С;

16 °С;

Запитання 5

Назвати рідку основу холодних супів.

варіанти відповідей

М’ясний прозорий бульйон

Хлібний квас

Рибний прозорий бульйон

Грибний прозорий бульйон

Запитання 6

Солянки готують на концентрованих бульйонах з великим вмістом

варіанти відповідей

огіркового розсолу

томатного пюре

екстрактивних речовин

Запитання 7

Якими продуктами ароматизують солодкі фруктові супи?

варіанти відповідей

Петрушка

Гвоздика

Кориця


Ванілін

Запитання 8

М'яcні солянки подають

варіанти відповідей

зі сметаною та лимоном

з лимоном без сметани

зі сметаною без лимона

Запитання 9

Для капусняка запоріжського пшоно спочатку

варіанти відповідей

промивають

окремо відварюють

обшпарюють

промивають , обшпарюють

Запитання 10

Як називається перша страва з такими органолептичними показниками якості: овочі зберегли форму нарізання; на поверхні – часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні; смак – гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу і спецій; запах – властивий продуктам, що входять до складу страви; консистенція овочів – м’яка, страви – середня, негуста; огірки трохи хрумкі?

варіанти відповідей

Борщ

Солянка

Розсольник

 Капусняк

Запитання 11

Як називається перша страва з такими органолептичними показниками: продукти нарізані скибочками або кубиками; м’ясні і рибні продукти, цибуля та огірки зберігають форму нарізання; на поверхні – часточки жиру оранжевого кольору? Кружальце лимона без шкірочки. Смак – гострий, з ароматом капарців, пасерованої цибулі, огірків. Колір бульйону – каламутний від томату і сметани. Консистенція м’ясних і рибних продуктів м’яка, огірків – хрумка.

варіанти відповідей


Розсольник

Капусняк

Солянка


Борщ

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест