Первинна обробка риби

Додано: 31 січня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

У якій кількості води слід розморожувати 1 кг риби?


варіанти відповідей

3 л

2 л

4 л

Запитання 2

Скільки солі можна покласти в воду під час розморожування 1 кг риби, щоб вона не втратила своїх поживних речовин?


варіанти відповідей

15 г



1 кг


100 г

Запитання 3

Яким способом розморожують філе та цінні породи риб?


варіанти відповідей

У гарячій воді.



У холодній воді.


На повітрі.

Запитання 4

Що роблять зі скумбрією та ставридою, щоб легше зняти луску?


варіанти відповідей

Занурюють на 20-30 секунд в окріп.



Занурюють на 1 годину в окріп.


Занурюють на 20-30 секунд в оцет.

Запитання 5

Що роблять після обчищення риби від луски?


варіанти відповідей

Видаляють плавники.



Видаляють нутрощі.


Відрізають голову.

Запитання 6

Для приготування яких страв з риби її розбирають на філе?


варіанти відповідей

Для приготування в цілому вигляді.



Для приготування котлет та кнелей.


Для приготування риби відварної.

Запитання 7

З якої частини риби слід починити знімати шкіру?



варіанти відповідей

З частини голови.


З хвостової частини.


З середньої частини туші.

Запитання 8

Чому риба може мати гіркуватий присмак?



варіанти відповідей

Якщо вчасно не відрізати плавники.


Якщо не видалити зябра.


Якщо при розрізуванні пошкодити жовчний міхур.

Запитання 9

З якої риби шкіру знімають панчохою, щоб потім нафарширувати її?



варіанти відповідей

Щука.


Судак.


Камбала

Запитання 10

Яку рибу використовують для рубаних і соусних страв?



варіанти відповідей

Щука, судак, минь.


Форель, камбала, стерлядь.


Короп, карась, окунь.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест