Коли виконують основне прибирання приміщень ресторану?
Як часто чистять меблі ресторану?
Який засіб використовують для прибирання санітарних кабін?
Як часто миють вікна у закладах ресторанного господарства?
Як доглядають за паркетною підлогою, вкритою лаком?
Коли на стіл ставлять гірчичницю?
Якою повинна бути щонайменша відстань між окремими столами торговельної зали?
При якому розміщенні меблів у торговельній залі проходи між столами повинні бути паралельними щодо стін?
Яке призначення підсобного стола офіціанта?
Як повинні зберігатись у серванті столова білизна, набори?
Яку кількість серветок одержує офіціант перед початком роботи?
Яку кількість ручників одержує метрдотель для офіціантів перед початком роботи?
Як полірують тарілки перед сервуванням?
Як полірують чарки й бокали перед сервуванням?
Як полірують ножі перед сервуванням?
Коли організовують попереднє сервування столів у залі ресторану ?
Укажіть послідовність сервування столів у залі ресторану.
Якою повинна бути відстань від краю стільниці до крайки тарілки?
Укажіть елементи сервування для сніданку.
У якому порядку кладуть столові набори при сервуванні стола?
Яким може бути мінімальне сервування столу?
Від яких чинників залежить сервування столу в ресторані?
Укажіть правильний варіант доставки офіціантом скляного посуду (бокалів) у залу для сервування.
Як відшкодувати збитки в закладі, якщо на посуді з'явились щербинки?
Як відшкодувати збитки, якщо у ресторані під час споживання їжі відвідувачі розбили дві пиріжкові тарілки та одну кавову чашку?
Як сервує офіціант стіл мілкими столовими, закусочними та пиріжковими тарілками?
Як сервує офіціант стіл наборами?
Укажіть правильний варіант техніки роботи офіціанта з наборами.
Як сервують стіл десертними наборами?
Укажіть правильний варіант попереднього бенкетного сервування столу.
Укажіть посуд та набори для сервування стола за таким асортиментом: холодна закуска, суп, м'ясна гаряча страва, десерт (компот).
Як засервувати стіл для споживання такої продукції: масло вершкове, асорті м'ясне, джем, кава з молоком?
Як засервувати стіл для споживання такої продукції: сік фруктовий, масло вершкове, ромштекс з гарніром, варення, чай?
Як засервувати стіл для обіду, якщо до його складу входять: холодна закуска, суп, рибна гаряча страва, десерт?
Як засервувати стіл для обіду, якщо в меню включені такі страви: холодна закуска із риби, холодна закуска із м'яса, суп, м'ясна гаряча страва, десерт (яблука)?
Як засервувати стіл для обіду, якщо в меню включені такі страви: холодна закуска із риби, холодна закуска із м'яса, рибна гаряча страва, м'ясна гаряча страва, десерт (морозиво) ?
Як подають набори до гарячої закуски при сервуванні на меню вечері з холодною та гарячою закусками?
Укажіть деталі сервування столу, подача і прибирання яких виконуються з лівого боку від гостя?
За яким графіком встановлюється загальна тривалість робочого дня (зміни), час початку й закінчення роботи, чає і тривалість обідньої перерви?
Який графік передбачає одночасний початок і закінчення роботи?
Який графік передбачає вихід на роботу працівників у
різний час невеликими групами залежно від потоку споживачів?
Який графік краще застосовувати у закладі ресторанного господарства з подовженим робочим днем для працівників з матеріальною відповідальністю?
Який графік робочого часу краще використовувати у закладах ресторанного господарства, робота яких пов'язана з коливаннями попиту споживачів за днями тижня або сезоном року?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома