Приготування страв з круп, бобових та макаронних виробів.

Додано: 12 листопада 2020
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 17 разів
10 запитань
Запитання 1

Манну крупу виготовляють з ...

варіанти відповідей

жита

пшениці

ячменю

Запитання 2

Яку крупу перед варінням рекомендують обсмажити?

варіанти відповідей

гречану крупу

рисову крупу

пшоняну крупу

Запитання 3

Бобові перед варінням замочують у ...

варіанти відповідей

молоці

гарячій воді

холодній воді

Запитання 4

Для поліпшення смаку і зовнішнього вигляду розсипчастих каш перед засипанням круп у воду додають....

варіанти відповідей

жир

цукор

розсіл

Запитання 5

Каші, що при температурі 60 - 70*С тримаються на тарілці гіркою і не розпливаються називаються...

варіанти відповідей

рідкі

в'язкі

розсипчасті

Запитання 6

З 1 кг круп виходить 5 - 6 кг каші, яку відносять до групи...

варіанти відповідей

рідкі

в'язкі

розсипчасті

Запитання 7

Варити одночасно різні сорти бобових не дозволяється, тому що...

варіанти відповідей

погіршиться смак бобових

зміниться колір бобових

тривалість їх варіння неоднакова

Запитання 8

Тривалість варіння локшини становить -

варіанти відповідей

5 - 10 хв.

10 - 15 хв.

20 - 25 хв.

Запитання 9

Скільки потрібно води для варіння 1 кг макаронних виробів незливним способом?

варіанти відповідей

2,2 - 3 л

1- 1,5 л

0,5 - 1 л

Запитання 10

При приготуванні макаронних виробів зливним способом, після варіння макарони...

варіанти відповідей

не промивають

промивають гарячою водою

промивають холодною водою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест