Ознаки борошна вищого гатунку:
Клейковина - це:
Роль цукрів борошна:
Характеристика сильного борошна:
З якою метою просіюють борошно?
Для приготування тіста використовують основну і допоміжну сировину. Яка сировина належить до основної?
Яка сировина належить до допоміжної?
Як підготовити дріжджі (пресовані) для замішування тіста?
для приготування начинок мак необхідно:
Тривалість варіння вареників:
Температура зберігання сформованих вареників до варіння:
Якою повинна бути товщина тіста для приготування вареників?
При формуванні пельменів необхідно дотримуватися таких пропорцій::
Для приготування виробів прісне тісто після замішування витримують 20 - 30 хв для:
Продукти, які не використовують для приготування прісного тіста:
Для приготування галушок можуть використовувати тісто:
Вимоги до якості чебуреків:
Готове тісто для налисників повинно:
Продукти, які використовують для приготування млинців на кислому молоці:
Консистенція оладків на кислому молоці:
Підвищена кількість деяких продуктів робить дріжджове тісто здобним. Назвіть ці продукти:
Характеристика дріжджового безопарного тіста:
Ознаки добре вимішаного дріжджового тіста:
Ознаки закінчення бродіння дріжджового тіста:
Назвіть причини, чому дріжджове тісто не підходить або процес бродіння проходить мляво:
Назвіть температуру випікання і час випікання дрібних (100 г) дріжджових виробів:
Як оздоблюють булочку домашню перед випіканням?
Які з названих дріжджових виробів відносяться до смажених у фритюрі?
Які з названих ознак належать булочці "Харківська"?
Характеристика кулеб'яки:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома