підсумкова т/а з предмету "Технологія приготування їжі"

Додано: 6 травня 2020
Предмет:
Тест виконано: 12 разів
31 запитання
Запитання 1

Які є способи прояснення бульйонів?


варіанти відповідей

прояснення цибулею і яйцем, прояснення кисломолочними продуктами

прояснення м'ясними продуктами і білками яєць, прояснення морквою і білками яєць

прояснення сирими овочами, прояснення крупами

Запитання 2

Що таке суп-біск?




варіанти відповідей

це суп який готують з капустою

молочний суп

це густий, кремоподібний, насичений суп

Запитання 3

 Вкажіть вимоги до якості протертих супів.





варіанти відповідей

допускається часткове роздвоювання картоплі

консистенція крупи та овочів м'яка

консистенція їх однорідна, еластична 

овочі зберігають правильну форму, консистенція овочів м'яка

Запитання 4

Окрошку готують на:




варіанти відповідей

сироватці, квасі, кефірі, кислому молоці

свіжому молоці, кислому молоці, сироватці

на м’ясному бульйоні, квасі, сметані

Запитання 5

Н/ф нарізують з тонкої частини вирізки під кутом 45 градусів 1-1,5см завтовшки.




варіанти відповідей

Піджарка

Лангет

Бефстроганов

Запитання 6

Н/ф нарізують з товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частини м’якоті задньої ноги 2см завтовшки, відбивають до товщини 0,5см, розрізують на брусочки 3-4см завдовжки масою 5-7г кожний.





варіанти відповідей

Бефстроганов

Шніцель 

Котлета

Запитання 7

Н/ф нарізують під прямим кутом з потовщеної частини вирізки по одному куску на порцію 2-3см завтовшки.




варіанти відповідей

Біфштекс

Ескалоп 

Лангет

Запитання 8

Н/ф нарізують з пружка, лопаткової і підлопаткової частин задньої ноги кубиками масою 30-40г по 2-3 штуки на порцію.




варіанти відповідей

Рагу

Піджарка 

Гуляш

Запитання 9

 Н/ф нарізують з товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частини м’якоті задньої ноги 2см завтовшки, відбивають і нарізують брусочками масою 10-15г кожний.




варіанти відповідей

Рагу 

Піджарка

Гуляш

Запитання 10

Н/ф нарізують під прямим кутом з середньої частини вирізки по одному куску на порцію 4-5см завтовшки.





варіанти відповідей

Філе

Ескалоп 

Лангет

Запитання 11

Н/ф нарізують під прямим кутом з товстого і тонкого країв 1,5-2см завтовшки.



варіанти відповідей

Антрекот

Котлета

Шніцель 

Запитання 12

Н/ф нарізують з вирізки кусочками однакової форми масою 30-40г.





варіанти відповідей

Піджарка

Шашлик

Гуляш

Запитання 13

Н/ф нарізують з м’якоті бокової і зовнішньої частин задньої ноги 1,5-2см завтовшки, відбивають і нарізують брусочками 4-5см завдовжки масою 10-15г кожний.




варіанти відповідей

Шашлик

Азу

Піджарка 

Запитання 14

Котлета по-київськи має форму

варіанти відповідей

Валика

Овально-продовгувата

Немає значення

Запитання 15

Шніцель по-столичному готують з




варіанти відповідей

зачищеного філе птиці з кісточкою

не має значення

зачищеного філе птиці без кісточки

Запитання 16

Продукти для салатів-коктейлів нарізують:




варіанти відповідей

часточками і соломкою

кружальцями і брусочками

дрібними кубиками і соломкою

Запитання 17

Салати – коктейлі подають у 




варіанти відповідей

скляному посуді

керамічному посуді

металевому посуді

Запитання 18

Для приготування холодних закусок свіжу рибу смажать тільки на:


варіанти відповідей

олії

маргарині столовому

маслі вершковому

Запитання 19

Рибу заливну зберігають при температурі:




варіанти відповідей

4-6 градусів протягом 12 годин

4-6 градусів протягом 48 годин

8-12 градусів протягом 24 години

Запитання 20

Фаршировану курку (галантин):

варіанти відповідей

запікають у жаровій шафі

варять у бульйоні

смажать основним способом

Запитання 21

Печінку для приготування паштету:





варіанти відповідей

варять у бульйоні

варять, а потім обсмажують

смажать основним способом

Запитання 22

Желе це




варіанти відповідей

це прозора желеподібна маса у застиглому вигляді

це збите желе, яке готують на желатині або з манною крупою

це страва з утворенням желе, яку готують із збитих вершків і яєчно-молочної солодкої суміші

Запитання 23

Мус це





варіанти відповідей

це прозора желеподібна маса у застиглому вигляді

це страва з утворенням желе, яку готують із збитих вершків і яєчно-молочної солодкої суміші

це збите желе, яке готують на желатині або з манною крупою

Запитання 24

Крем це





варіанти відповідей

це збите желе, яке готують на желатині або з манною крупою

це страва з утворенням желе, яку готують із збитих вершків і яєчно-молочної солодкої суміші

це прозора желеподібна маса у застиглому вигляді

Запитання 25

В рецептурі цього тіста є рідина (молоко, вода, сметана), невелика кількість жиру, а як розпушувач використовують харчову соду і вуглекислий амоній


варіанти відповідей

бісквітне тісто

заварне тісто

здобне прісне тісто

Запитання 26

Для цього виду тіста використовують борошно з малою «силою» клейковини та велику кількість вершкового масла або маргарину (до 26%)


варіанти відповідей

листкове тісто

млинчасте тісто

пісочне тісто

прісне тісто

Запитання 27

Це тісто готують з борошна із «слабкою» (28-30%) або «середньою» клейковиною, де розпушувачами є білки яєць або меланж


варіанти відповідей

бісквітне тісто

здобне прісне тісто

пісочне тісто

листкове тісто

Запитання 28

Розпушування цього виду тіста досягається шляхом розкачування його на дуже тонкі пласти, відокремлені один від одного прошарками жиру


варіанти відповідей

прісне тісто

млинчасте тісто

листкове тісто

пісочне тісто

Запитання 29

Желе розм’якшилося, з нього виділяється рідина. Що сталося:


варіанти відповідей

порушили строк зберігання

посуд, в який влили желе для застигання, був дуже холодний

Запитання 30

При застиганні желе утворилися грудочки. Що сталося:




варіанти відповідей

посуд, в який влили желе для застигання, був дуже холодний

порушили строк зберігання

Запитання 31

При збиванні мусу знизу утворився шар желе. Що сталося:


варіанти відповідей

посуд, в який влили желе для застигання, був дуже холодний

порушили строк зберігання

не та температура, при якій збили

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест