Які є способи прояснення бульйонів?
Що таке суп-біск?
Вкажіть вимоги до якості протертих супів.
Окрошку готують на:
Н/ф нарізують з тонкої частини вирізки під кутом 45 градусів 1-1,5см завтовшки.
Н/ф нарізують з товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частини м’якоті задньої ноги 2см завтовшки, відбивають до товщини 0,5см, розрізують на брусочки 3-4см завдовжки масою 5-7г кожний.
Н/ф нарізують під прямим кутом з потовщеної частини вирізки по одному куску на порцію 2-3см завтовшки.
Н/ф нарізують з пружка, лопаткової і підлопаткової частин задньої ноги кубиками масою 30-40г по 2-3 штуки на порцію.
Н/ф нарізують з товстого і тонкого країв, внутрішньої і верхньої частини м’якоті задньої ноги 2см завтовшки, відбивають і нарізують брусочками масою 10-15г кожний.
Н/ф нарізують під прямим кутом з середньої частини вирізки по одному куску на порцію 4-5см завтовшки.
Н/ф нарізують під прямим кутом з товстого і тонкого країв 1,5-2см завтовшки.
Н/ф нарізують з вирізки кусочками однакової форми масою 30-40г.
Н/ф нарізують з м’якоті бокової і зовнішньої частин задньої ноги 1,5-2см завтовшки, відбивають і нарізують брусочками 4-5см завдовжки масою 10-15г кожний.
Котлета по-київськи має форму
Шніцель по-столичному готують з
Продукти для салатів-коктейлів нарізують:
Салати – коктейлі подають у
Для приготування холодних закусок свіжу рибу смажать тільки на:
Рибу заливну зберігають при температурі:
Фаршировану курку (галантин):
Печінку для приготування паштету:
Желе це
Мус це
Крем це
В рецептурі цього тіста є рідина (молоко, вода, сметана), невелика кількість жиру, а як розпушувач використовують харчову соду і вуглекислий амоній
Для цього виду тіста використовують борошно з малою «силою» клейковини та велику кількість вершкового масла або маргарину (до 26%)
Це тісто готують з борошна із «слабкою» (28-30%) або «середньою» клейковиною, де розпушувачами є білки яєць або меланж
Розпушування цього виду тіста досягається шляхом розкачування його на дуже тонкі пласти, відокремлені один від одного прошарками жиру
Желе розм’якшилося, з нього виділяється рідина. Що сталося:
При застиганні желе утворилися грудочки. Що сталося:
При збиванні мусу знизу утворився шар желе. Що сталося:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома