Молекули карбонових кислот мають функціональну групу:
Відносна молекулярна маса глюкози становить:
Серед наведених формул речовин визначте формулу етанолу.
Виберіть з наведеного переліку формули карбонових кислот.
Визначте серед запропонованих фото якісну реакцію на глюкозу.
Зазначте продукти даної реакції:
CH3COOH + NaOH →
Оберіть речовини, з якими реагує етанова кислота CH3COOH:
Виберіть класи органічних сполук, що належать до оксигеновмісних:
а) спирти; б) алкени; в) карбонові кислоти; г) жири; д) алкіни.
Похідні вуглеводнів, молекули яких містять одну чи кілька гідроксильних груп, називають:
Гліцерол (гліцерин) - це:
Похідні вуглеводнів, молекули яких містять одну або кілька карбоксильних груп, називають
Який видатний учений-хімік, лауреат Нобелівської премії, досліджував білки та продукти їх розщеплення?
Якісною реакцією на крохмаль є дія:
Вкажіть клас сполук, до якого належить мило:
Вкажіть фізичні властивості етанолу:
Білки - високомолекулярні органічні сполуки, молекули яких складаються із залишків:
Рідке мило - це:
Загальна формула вуглеводів:
У результаті обвуглення сахарози утворюються:
До класу дисахаридів належить:
Прочитайте твердження та вкажіть, які з них правильні:
І. Молекули целюлози набагато коротші за молекули крохмалю.
ІІ. Молекули крохмалю утворені залишками α-глюкози.
ІІІ. Крохмаль і целюлоза мають однакову формулу (С6Н10О5)n.
Моносахаридами є:
Виберіть назву речовин, формула якої - C17H35COONa.
До природних полімерів належать:
1 - глюкоза
2 - сахароза
3 - поліетилен
4 - целюлоза
5 - крохмаль
6 - білки
Вкажіть, що є ознакою реакції взаємодії оцтової кислоти з натрій карбонатом:
Жири, що містять переважно залишки молекул насичених кислот, за агрегатним станом найчастіше:
Проаналізуйте твердження. Чи є серед них правильні?
1. Рідкі жири утворені гліцеролом та вищими насиченими кислотами.
2. Тверде мило - це натрієва сіль вищих карбонових кислот.
Серед запропонованих формул органічних речовин виберіть формулу сахарози
Добова потреба дорослої людини в білках становить в середньому:
При сильному нагріванні білки темніють і починають розкладатися, поширюючи запах:
Явище руйнування складної структури білкової молекули називається:
Укажіть рядок з продуктів харчування, найбагатших на білки:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома