Підсумкові тестові завдання з предмету "Облік, калькуляція і звітність" на кваліфікацію кондитер 3 розряду

Додано: 11 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 1003 рази
12 запитань
Запитання 1

Збірник рецептур булочних та борошняних кондитерських виробів - це

варіанти відповідей

нормативний документ – де описана система обліку продуктів харчування у ЗРГ

нормативний документ, де описується господарська діяльність підприємств ресторанного господарства

книга з рецептурами

нормативний документ, який призначений для використання під час приготування кулінарної продукції

Запитання 2

Чи може директор самостійно змінювати рецептуру страв?

варіанти відповідей

так

інколи

ні

рідко

Запитання 3

В рецептуру страв включені

варіанти відповідей

грошові вимірники


норма закладки компонентів


вихід продукції в кілограмах


всі відповіді вірні

Запитання 4

 Якими видами вимірників частіше користуються при оперативному обліку? 

варіанти відповідей

грошові

трудові

натуральні


всі відповіді вірні

Запитання 5

Яким Збірником рецептур користуються кондитери для приготування кондитерських виробів?

варіанти відповідей

Збірник рецептур національних страв і кулінарних виробів для

підприємств громадського харчування

Збірник рецептур страв і кулінарних виробів для підприємств громадського харчування

Збірник рецептур булочних та борошняних кондитерських виробів

всі відповіді вірні

Запитання 6

  Як в рецептурах обліковується маса яєць?

варіанти відповідей

по масі брутто – вказується кількість яєць в штуках, і в масі нетто – без шкаралупи в грамах;


в масі брутто – вказується кількість яєць в грамах, і в масі нетто –без шкаралупи в штуках

в масі брутто – вказується кількість яєць в штуках, і в масі нетто –без шкаралупи в штуках

в масі брутто – вказується кількість яєць в грамах, і в масі нетто –без шкаралупи в грамах

Запитання 7

 Що включає в себе Збірник рецептур страв?


варіанти відповідей

таблиці взаємозаміни продуктів, рецептури страв з технологією приготування

типи та характеристику підприємств

порядок призначення націнок на продукти та визначення продажних цін

види цін та їх характеристику

Запитання 8

Який облік базується на документуванні усіх господарських процесів? 

варіанти відповідей

податковий

бухгалтерський

оперативний

статистичний

Запитання 9

Калькуляційна картка складається для:

варіанти відповідей

визначення націнки підприємства

щоб дізнатися норми закладки продуктів

для визначення ціни реалізації

всі відповіді вірні

Запитання 10

Яка мета встановлення націнки у закладах ресторанного господарства?

варіанти відповідей

для утримання власника у сегменті ресторанного господарства

виплата заробітних плат працівникам

для формування валового доходу, обсягом, необхідним для покриття поточних витрат та отримання прибутку


всі відповіді вірні

Запитання 11

Калькуляція складається:

варіанти відповідей

на 100 порцій, якщо в рецептурі норми закладки дані на одну порцію

на 10 кг, якщо в рецептурі норми закладки дані на 1 кг

на 1 порцію

гна 100 порцій, якщо в рецептурі норми закладки дані на одну порцію або 10 кг, якщо в рецептурі норми закладки дані на 1 кг

Запитання 12

Розмір націнки залежить від таких чинників:

варіанти відповідей

класу закладу ресторанного господарства (чим вищий клас, тим вищий розмір націнки)

складності кулінарної обробки

від сезону

від місця розміщення закладу ресторанного господарства

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест