Підсумковий контроль з обліку, калькуляції та звітності для кухарів

Додано: 14 жовтня 2023
Предмет: Технології, 11 клас
12 запитань
Запитання 1

1. Обов’язковий вид обліку, який веде підприємство

варіанти відповідей

А) бухгалтерський;

Б) статистичний;

В) управлінський

Запитання 2

 2. Перший варіант страв збірника рецептур призначений для:

варіанти відповідей

А) закусочних;

Б) ресторанів вищої категорії;

В) їдалень

Запитання 3

3. Закладка продуктів для приготування салатів у збірнику рецептур розрахована на: 

варіанти відповідей

1 порція

1000 г

500 г

Запитання 4

4. Сировину для приготування страви беруть по масі

варіанти відповідей

брутто

нетто

Запитання 5

5. Таблиця №32 призначена для

варіанти відповідей

розмірів втрат при тепловій обробці

розрахунку витрат сировини, виходу н/ф та готових виробів

Запитання 6

6. Визначити масу відходів при обробці 40 кг картоплі в січні. Оберіть правильну відповідь

варіанти відповідей

20 кг

16 кг

14 кг

Запитання 7

7. Визначити необхідну кількість гречаної крупи для приготування 100 порцій розсипчастої каші, якщо норма закладки крупи на 1 порцію – 96 г. Оберіть правильну відповідь.

варіанти відповідей

9 кг 600 г

15 кг

14 кг 400 г

Запитання 8

8. Таблиця № 36 презначена для

варіанти відповідей

Норми взаємозамінності продуктів при приготуванні страв

Норми обробки м'яса та м'ясних продуктів

Норми обробки субпродуктів

Запитання 9

9. Скільки треба грибів білих сушених для заміни 5 кг шампіньйонів свіжих? Оберіть правильну відповідь

варіанти відповідей

1,08 кг

2 кг

3,5 кг

Запитання 10

10. Ціна - це

варіанти відповідей

собівартість реалізованої продукції (послуг), яка визначається стандартом


зменшення обсягу матеріальних цінностей

грошова сума, що сплачується за конкретний товар 

Запитання 11

11. Продажна ціна - це

варіанти відповідей

витрати на транспорт, утримання, ремонт приміщень, витрати на заробітну плату

грошове вираження вартості товару, що зазнає впливу всіх умов відтворювального процесу, який лежить в основі виробництва, розподілу, обміну і споживання

вартість сировини та напівфабрикатів плюс націнка ПРГ

Запитання 12

12. В ресторан «Бруклін» завезли масло вершкове по 146,50 грн. за 1 кг. Націнка підприємства – 40%. Визначити продажну ціну завезених продуктів. Оберіть правильну відповідь.

варіанти відповідей

196,80 грн.

201,90 грн.

205,10 грн.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест