Підсумковий тест І семестр

Додано: 14 грудня 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Оберіть хвороби, до яких призводить незбалансоване харчування:

варіанти відповідей

анорексія

анемія

астма

отит

ожиріння

авітаміноз

Запитання 2

Раціональне харчування повинно бути ...

варіанти відповідей


різноманітним, помірним, збалансованим

калорійним

тільки збалансованим

апетитним

Запитання 3

Оздоровчі системи поділяють на ...

варіанти відповідей

корисні та шкідливі

 нові і застарілі


традиційні і сучасні

корисні і шкідливі

Запитання 4

Його дефіцит в організмі може призвести до захворювання щитоподібної залози

варіанти відповідей


залізо

 калій

йод

кальцій

Запитання 5

Що може спричинити харчове отруєння?

варіанти відповідей

продукти, термін реалізації яких минув

продукти, які правильно зберігаються у холодильнику


миті фрукти

недотримання гігієни

отруйні гриби, ягоди

Запитання 6

Розвиток людини впродовж життя є ... процесом .

варіанти відповідей

біологічно безперервним


поступовим


поступовим і достатньо прогнозованим

безперервним

Запитання 7

Потребами розвитку є : ... .

варіанти відповідей

дружба

самореалізація

соціальність


успіх

пізнавальність

Запитання 8

Уміння вчитися - це:

варіанти відповідей

вміння розвивати свої здібності, уміння шукати способи дії в нових ситуаціях.


вміння самореалізовуватись.

вміння використовувати набуті знання.

вміння читати.

Запитання 9

Хто автор піраміди потреб?

варіанти відповідей

Німецький філософ Іммануїл Кант 

англійський письменник Льюїс Керрол

Американський психолог Абрагам Маслоу

Запитання 10

Система гігієнічних заходів з використанням природних чинників: сонця, повітря і води - це... .

варіанти відповідей

 загартовування

 анімалотерапія


арт-терапія

Запитання 11

Використання властивостей лікарських рослин - це ..

варіанти відповідей

 фітотерапія

аромотерапія

арт-терапія

Запитання 12

Харчові добавки класу барвники …

варіанти відповідей

сприяють швидкому розварюванню

підсилюють або відновлюють колір продукту;

подовжують термн зберігання продукту.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест