підсумковий тест з технології для кухаря 3 розряду

з предмета технологія приготування їжі з основами товарознавства (профсія кухар 3 розряду)

Додано: 12 квітня 2020
Предмет:
Тест виконано: 1332 рази
24 запитання
Запитання 1

Які овочі належать до десертних овочів

варіанти відповідей

батат

коріандр

ревінь

спаржа

морква

Запитання 2

Капусту, нарізану шашками використовують:

варіанти відповідей

для борщу українського

для салатів

для тушкування

для начинки

Запитання 3

Який вік має телятина?

варіанти відповідей

від 3 років і більше

від 3 місяців до 3 років

від 14 днів до 3 місяців

Запитання 4

Припускання це:

варіанти відповідей

варіння продукту при повному зануренні його в рідину

варіння продукту в невеликій кількості рідини або у власному соку

нагрівання продукту в середовищі насиченої водяної пари

обсмажування при низькій температурі

Запитання 5

Вкажіть правильну послідовність технологічного процесу обробки овочів

варіанти відповідей

миття, сортування, обчищання, нарізання, промивання

сортування, обчищання, нарізання, промивання

обчищання, промивання, нарізання, сортування

сортування, миття, обчищання, промивання, нарізання

Запитання 6

Вкажіть правильний склад котлетної маси з м'яса

варіанти відповідей

котлетне м'ясо, вода, хліб, перець,сіль,яйця

котлетне м'ясо, сіль, перець, вода або молоко

котлетне м'ясо, вода або молоко, хліб, сіль, перець

котлетне м'ясо, хліб, цибуля, часник, перець

Запитання 7

Головним показником сили борошна є:

варіанти відповідей

крупність частинок борошна

кількість і фізичні властивості клейковини

колір

хімічний склад зерна

Запитання 8

Вкажіть, які перші страви належать до заправних:

варіанти відповідей

супи з бобовими

молочні супи

холодні супи

картопляні супи

куліш

Запитання 9

Яка температура подавання гарячих перших страв?

варіанти відповідей

не більше 65 град

не менше 40 град

не менше 75 град

не має значення

Запитання 10

За консистенцією каші бувають:

варіанти відповідей

тверді, м'які

густі, напівгусті, рідкі

розсипчасті, в'язкі, рідкі

розварені, альденте

Запитання 11

Для яких напівфабрикатів готують котлетну масу з меншим вмістом хліба?

варіанти відповідей

котлети

тюфтельки

рулет

зрази січені

биточки

шніцель січений

Запитання 12

Яку паніровку застосовують для тюфтельок?

варіанти відповідей

червону

борошняну

білу

хлібну

Запитання 13

Як підготувати картоплю до смаження у фритюрі?

варіанти відповідей

нарізати, посолити

нарізати, промити, обсушити

відварити, нарізати

промити, нарізати, посолити

Запитання 14

Що треба зробити, щоб картопляне пюре не було тягучим і сірим?

варіанти відповідей

протирати гарячим, молоко додавати гарячим 

відвар перед додаванням охолодити і з’єднати з розтопленим маслом 

картоплю охолодити у відварі

сметану перед додаванням нагріти 

Запитання 15

До дієтичних яєць відносять яйця, які зберігаються:  

варіанти відповідей

у холодильнику

не більше 30 діб

не більше 7 діб

гострим кінцем донизу

Запитання 16

Для приготування супів з локшиною моркву нарізують:

варіанти відповідей

дрібними кубиками

брусочками

соломкою

часточками

Запитання 17

Коли солять картоплю смажену основним способом з сирої?

варіанти відповідей

на початку смаження

після утворення рум’яної кірочки

не має значення

після смаження

Запитання 18

Пшоно пред варінням слід:

варіанти відповідей

підсмажити і промити

промити і обшпарити

промити 2 рази

просіяти

Запитання 19

До лускатої риби належать:

варіанти відповідей

кефаль

судак

сом

хек

вугор

Запитання 20

До капустяних овочів не належать:

варіанти відповідей

броколі

кольрабі

шпинат

артишок

цвітна капуста

Запитання 21

До котлетної маси з нежирної риби рекомендується додавати:

варіанти відповідей

вершкове масло

яйця

оливкову олію

відварену рибу

Запитання 22

Вкажіть термін зберігання напівфабрикатів з котлентної маси при температурі

4-8 град.

варіанти відповідей

не менше 3 год

не менше 24 год

не більше 3 год

не більше 12 год

Запитання 23

Виберіть правильний варіант частин туші свинини

варіанти відповідей

передня нога, задня нога, шия, голілка, грудинка

шия, грудинка, лопатка, корейка, окіст

шия, грудинка, пружок, тазостегнова частина,

окіст, грудинка, корейка, сало, вирізка

Запитання 24

Запечені страви з овочів зберігають не більше:

варіанти відповідей

2 год

5 год

3 год

30 хв

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест