Подавання страв та напоїв

Додано: 20 квітня 2023
Предмет:
Тест виконано: 13 разів
20 запитань
Запитання 1

Як правильно переносити тацю?

варіанти відповідей

На правій руці на рівні ліктя

На лівій руці на рівні плеча

На лівій руці на рівні ліктя

Запитання 2

 Де повинні знаходитися найбільш важкі предмети при перенесені таці?

варіанти відповідей

Ближче до офіціанта

В центрі таці

Біля країв таці

Запитання 3

При якому способі подавання страв офіціант обслуговує з лівого боку правою рукою?

варіанти відповідей

 «В стіл»

З попереднім порціонуванням на підсобному столі

«В обнесення»

Запитання 4

Для якого сервісу характерно обслуговування за допомогою приставного столику?

варіанти відповідей

Французький

Німецький

Англійський

Запитання 5

Салат-коктейль подають:

варіанти відповідей

в салатниках

в фужерах

на закусочних тарілках

Запитання 6

Жюльєн з птиці подають: 

варіанти відповідей

в кокотницях

в кокільницях

в салатниках  

Запитання 7

Запечені мідії подають: 

варіанти відповідей

в кокотницях 

в кокільницях

в салатниках 

Запитання 8

Якими приборами сервірують стіл під час подавання риби заливної?

варіанти відповідей

рибними

столовими

закусочними

Запитання 9

Яким прибором зручно скористатись для перекладання сьомги соленої?

варіанти відповідей

лопатка

столова або закусочна виделка

щіпці

Запитання 10

Яка зі страв буде подана першою?

варіанти відповідей

 Картопля фрі

Асорті м'ясне

Оселедець з цибулею

Запитання 11

При індивідуальному обслуговуванні споживачів у ресторані в першу чергу подають:

варіанти відповідей

буфетну продукцію

холодні закуски

супи

Запитання 12

Визначте черговість подавання других страв:

варіанти відповідей

м'ясні, овочеві, рибні

рибні, м'ясні, овочеві

рибні, овочеві, м'ясні

Запитання 13

Прозорі супи подають:

варіанти відповідей

в бульйонних чашках

в супницях

в глибоких столових тарілках

Запитання 14

Желе, креми, муси подають:

варіанти відповідей

на мілких столових тарілках

на закусочних тарілках

в скляних креманках

Запитання 15

Каву – глясе подають:

варіанти відповідей

 в конічних склянках

в чайних чашках

в кавових чашках

Запитання 16

Виберіть страву після якої споживачеві пропонують посуд з водою для рук?

варіанти відповідей

тістечка

виноград

курчата табака

Запитання 17

Визначте напої, які підходять до будь-яких страв?

варіанти відповідей

негазована мінеральна вода та біле сухе вино

негазована мінеральна вода та сухе шампанське

біле сухе вино та горілка

Запитання 18

Визначте оптимальну температуру подавання червоного сухого вина

варіанти відповідей

60С

120С

160С

Запитання 19

Які напої краще подавати до чорної ікри?


варіанти відповідей

біле сухе вино, горілка

сухе шампанське, горілка

червоне напівсухе вино, горілка

Запитання 20

Підберіть напої які подають до фруктів, морозива:


варіанти відповідей

солодке шампанське, ягідні наливки

лікери, солодке вино

коньяк, бальзам

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест