Помідори, баклажани, перець відносяться до групи овочів:
Ревінь - це:
Сульфітування картоплі - це:
До якого виду грибів відносяться: лисички, рижики, сироїжки, опеньки, грузді?
Які гриби необхідно замочувати 3-4 години?
Нанесення поздовжніх насічок на поверхні овочів при фігурній нарізці:
Послідовність операцій при механічній обробці бульбо- та коренеплодів
Умови зберігання сульфітованої очищеної картоплі без води
Існують такі форми нарізки капусти:
Які овочі перед фаршируванням бланшують?
Для фігурної нарізки овочів використовують
Послідовність операцій при очищенні картоплі в машинах періодичної дії
Великошматкові напівфабрикати з яловичини
Порційні напівфабрикати зі свинини
Для бефстроганов м'ясо нарізають
Напівфабрикати з натурально січеної маси
До комбінованих способів теплової обробки відносять
Основне призначення соусів – це
Порушення в технологічному процесі приготування картопляного пюре, якщо воно вийшло клейким, тягучим
Колаген риби згортається і переходить у глютин при температурі
Всередині страви з птиці знаходиться невеликий шматочок вершкового масла - це
Втрати при варінні м'яса становлять
Інструмент для визначення готовності вареної риби – це
Для смаження порційні шматки риби нарізають під кутом
В м'ясо-кістковий бульйон додають ароматичні коріння в ….вигляді
При варінні кісткового бульйону ароматичні коріння закладають
Рибний бульйон варять
Для приготування бульйонів з птиці не використовують субпродукти
Для приготування супу з крупою картоплю нарізають
Перед варінням бобові замочують на
Рисову крупу вводять у картопляний суп
До риби, смаженої в тісті подають соус
Послідовність закладки сушених фруктів при приготуванні компоту
Норма желатину для приготування 1 літра холодця
В якому цеху готують соуси
Вироби з м'яса, риби доводять до готовності в шафі при температурі
Значення особистої гігієни
Шкідливі звички впливають на дихальні шляхи, сприяють розвитку бронхіту, погіршують смак,нюх – це
Руки миють і обполіскують розчином хлорного вапна
Колоду для оброблення м'яса після роботи очищають і посипають соллю, так як
Приймають їжу і курять тільки
При варінні м'яса найкращий бактерицидний ефект досягається, коли температура всередині продукту
Накладати штраф за порушення санітарних правил та норм мають право лікарі
Обробні дошки повинні мати чітке маркування, тому що
Який процес називається технологічним?
Назвіть органолептичні показники якості харчових продуктів?
Яку з вказаних круп не промивають?
Робочим місцем називають:
До м’ясних субпродуктів відносяться:
Як засипають борошно в бункер машини?
Оберіть правильну відповідь:
Біла паніровка – це:
Назвіть головні поживні речовини, які повинні входити в щоденний раціон харчування:
Оберіть правильну відповідь:
Які загальні принципи складання меню?
Яку машину використовують для подрібнення м’яса?
Для чого призначений м’ясорозпушувач?
Яка оптимальна температура подавання перших страв?
Назвіть складові котлетної маси з риби:
Санітарну обробку електротеплового устаткування необхідно здійснювати:
Як поділяються вітаміни в залежності від розчинності?
За якими показниками калібрують овочі?
Смаження продуктів у фритюрі це:
Як називається одяг кухаря?
Які форми нарізання овочів називаються простими?
Припускання продукту це:
Яка риба використовується для фарширування ?:
Які овочі містять бактерицидні речовини - фітонциди?
Які розміри соломки з картоплі?
До якої групи овочів належать гарбузові?
Яку форму мають зрази січені?
Подрібнення м’яса та риби застосовують при приготуванні :
При паніруванні тюфтельок використовують паніровку:
За походженням і видом сировини жири поділяють на:
Щоб видалити з пшона гіркуватий присмак його:
Макаронні вироби перед варінням:
Мета панірування напівфабрикатів полягає:
За характером покриву шкіри рибу поділяють на:
Технологічна картка призначена для перерахунку сировини:
Машини для оброблення овочів поділяються на:
За структурою робочого циклу машини поділяються на:
Як називається з’єднання декількох деталей машини?
Як розшифрувати літерне позначення виконавчого механізму ЗМ?
Машина для просіювання борошна:
Строк проходження медичних оглядів працівників підприємств ресторанного господарства:
Для печей НВЧ використовують посуд:
Варочні ємності котлів заповнюють від верхньої кромки на висоту:
Для роботи холодильних апаратів використовують холодильні агенти:
Для роботи в м'ясному цеху використовують:
Для подачі компотів використовують посуд:
Для заварювання чаю використовують:
М'ясо-рибний цех організовують на підприємствах ресторанного господарства типу:
Гарячий цех можна розділити на відділення
У холодному цеху готують
За характером виробництва підприємства ресторанного господарства ділять на:
Які види сервірування столів ви знаєте?
У якому порядку, залежно від теплової обробки, записують другі страви в меню?
Хто розробляє меню на підприємствах ресторанного господарства?
На яких підприємствах ресторанного господарства використовують посуд із емблемами,монограмами?
Для уникнення травматизму при роботі з м'ясорубкою МЗМ-105:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома