Машини та механізми для обробки м'яса та риби

Додано: 3 квітня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 53 рази
11 запитань
Запитання 1

Які машини і механізми використовують для обробки м'яса та риби в мясо-рибних цехах??

варіанти відповідей

м'ясорубки, фаршмішалки,розпушувачі,котлетоформувальні машини

МОК, для нарізування мяса

розпушувачі для м'яса,рибоочисний механізм, МОК

котлетоформувальні машини,взбивальні механізми

Запитання 2

Для подрібнювання м'яса, риби, печінки та інших продуктів,на підприємствах громадського харчування використовують

варіанти відповідей

тендерайзери

кутери, мясорубки

мясорубки, збивальні машини

Запитання 3

На підприємствах громадського харчування використовують розпушувач МРМ-15 з індивідуальним приводом, вкажіть малюнок

варіанти відповідей
Запитання 4

Що відбувається при розпушуванні мяса?

варіанти відповідей

збереження форми готових напівфабрикатів

надрізування поверхні порційних шматків м'яса з метою руйнування сполучної тканини

рівномірного розподілення різних компонентів у загальній масі.

приготування порційних напівфабрикатів з яловичини, свинини

Запитання 5

Пристрій РО-1М1 з індивідуальним приводом призначений для .....

варіанти відповідей

Для нарізування м'яса

Для миття риби

Для обчищання риби

Для подрібнення м'яса

Запитання 6

Вкажіть назву деталей М'ясорубки зображених на малюнку Б

варіанти відповідей

— підрізний ніж;2 — двосторонній ніж ; З — решітка з великими отворами;  — решітка з малими отворами;  — ущільнювальне кільце;  6 — затискна гайка.

— решітка підрізна;2 — двосторонній ніж ; З — решітка з середніми отворами;  — решітка з малими отворами;  — ущільнювальне кільце;  — затискна гайка.

— корпус;  — розвантажувальний пристрій; З — затискна гайка;  — запобіжне кільце зі штовхачем;  — завантажувальна чаша;  — апаратура пуску

1— завантажувальний бункер;  — затискна гайка; 3 — решітка;  — кнопки пуску ,5 — робоча камери , 6 - шпонки.

Запитання 7

 Вкажіть норму  завантаження продукту у  Фаршмішалку МЗ-8-150 і час перемішування

варіанти відповідей

 7 кг. , 60 секунд

15 кг, 1 вилина

8 кг, 60 секунд

7 кг, 120 хв

Запитання 8

Що є робочими органами в розпушувальному механізмі МРМ-15

варіанти відповідей

два вали з ріжучими ножами

дискові ножі-фрези та дві гребінки

робочий вал з лопатями

підрізний ніж і ніж скидач

Запитання 9

Котлетоформувальні машини призначені для

варіанти відповідей

формування котлет

формування виробів плоскої форми з м'ясних, рибних,овочевих, крупяних фаршів

формування биточків,зразів

приготування фаршу і виробів з нього

Запитання 10

Що є робочими органоми котлетоформувальної машини 

варіанти відповідей

формувальний стіл із трьома круглими отворами-комірками

стіл закріпленого на вертикальному валу

живильний шнек

поршні, які при обертанні стола здійснюють зворотно­поступальний рух

Запитання 11

Чи можно регулювати товщину виробів в роторній котлетоформувальній машині?

варіанти відповідей

ні ,не можно

так ,машина оснащена механізмом регулювання маси виробу, що формується

залежить від виду сировини

ні, машина містить формувальний барабан

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест