Приготування помадки основної

Додано: 5 квітня 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 359 разів
12 запитань
Запитання 1

1. До якої температури охолоджують помадний сироп перед збиванням?

варіанти відповідей

15-25 *С

25-30*С

35-40*С

Запитання 2

2. Скільки часу дозріває помадка основна?

варіанти відповідей

12-24 год

4-8 год

6-10 год

Запитання 3

3. Вкажіть причину виникнення такого дефекту: помадка не має глянцю:

варіанти відповідей

помадка готувалася в посуді, що окислюється 

сироп збивали при температурі більше за 40 0С і повільно при охолодження кристалів цукру

температура підігрівання більше за 50 0С

Запитання 4

4. Вкажіть причини виникнення такого дефекту оздоблювального н/ф: помадка має велику зернисту консистенцію:

варіанти відповідей

температура підігрівання більше за 50 0С

сироп почали збивати при температурі більше за 40 0С і повільно при охолоджені кристалів цукру

помадка готувалася в посуді, що окислюється

Запитання 5

5. Який оздоблювальний напівфабрикат можна приготувати за таким набором продуктів: цукор, патока, какао, пудра ванільна та есенція:

варіанти відповідей

помадка шоколадна

сироп для просочування виробів

помадка основна

Запитання 6

6. Який посуд використовують для приготування помадки?

варіанти відповідей

алюміневий

нержавіюча сталь

чугун

Запитання 7

7. Помада - це...

варіанти відповідей

оздоблювальний напівфабрикат

рідка цукрова маса

рисувальна маса

Запитання 8

8. Назвіть правильну послідовність приготування помади:

варіанти відповідей

приготування тиражного сиропу, охолодження, збивання, достигання

приготування помадного сиропу, охолодження, достигання

приготування сиропу, збивання, охолодження

Запитання 9

9. Вкажіть причину швидке відмокання помади на поверхні виробів:

варіанти відповідей

збільшення строків варіння с антикристалізаторами

незначне перегрівання помади перед використанням

довге збивання помадного сиропу

Запитання 10

10. Яким чином розігрівають помадку перед використанням?

варіанти відповідей

в посуді на плиті

на водяній бані

при кімнатній температурі

Запитання 11

11. Чим розводять густу помадку?

варіанти відповідей

невеликою кількістю цукрового сиропу

теплою водою

тиражним стропом

Запитання 12

12. Що треба додати до помадки для підсилиння блиску:

варіанти відповідей

яєчний жовток

есенсія

вершкове масло

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест