Посуд для закладів ресторанного господарства

Додано: 8 лютого 2022
Предмет: , 10 клас
Тест виконано: 385 разів
19 запитань
Запитання 1

Столові прибори поділяються на:

варіанти відповідей

основні і додаткові

загальні та спеціальні

комбіновані і додаткові

Запитання 2

Мельхіоровий посуд це сплав...

варіанти відповідей

заліза і міді

міді і нікелю

алюмінію і заліза

срібла і олова

Запитання 3

Прибори для спецій наповнюють на...

варіанти відповідей

3/4

1/2

2/8

3/2

Запитання 4

Рибне асорті подають в:

варіанти відповідей

оселедниці

пиріжковій тарілці

 овальному блюді

соусниці

Запитання 5

Який діаметр глибокої столової тарілки?

варіанти відповідей

 250 мм

 240 мм

 320 мм

 150 мм

Запитання 6

Який вид столової білизни має розмір 40х 40 см?

варіанти відповідей

серветка

рушник

тряпка

скатертина

Запитання 7

Яким прибором споживають гарячу страву з риби?

варіанти відповідей

закусочним

столовим

десертним

рибним

Запитання 8

Скільки зубців в рибної виделки?

варіанти відповідей

3

2

4

5

Запитання 9

 Скільки зубців у фруктової виделки?

варіанти відповідей

3

4

2

1

Запитання 10

Який посуд має велику кількість граней, дзвінкий протяжний звук та високу ціну? 

варіанти відповідей

порцеляновий

керамічний

кришталевий

скляний

Запитання 11

Який посуд має жовтуватий відтінок, глухий звук, не просвічується, товстостінний?

варіанти відповідей

порцеяновий

металевий

керамічний

фаянсовий

Запитання 12

Яка довжина закусочного ножа?

варіанти відповідей

100 мм

200 мм

250 мм

150 мм

Запитання 13

Який діаметр мілкої столової тарілки?

варіанти відповідей

200 мм

250 мм

175 мм

240 мм

Запитання 14

Який діаметр закусочної тарілки?

варіанти відповідей

200 мм

240 мм

150 мм

250 мм

Запитання 15

Із яких матеріалів виготовляють посуд одноразового використання?

варіанти відповідей

фаянсу, порцеляни

паперу, пластмаси, фольги

 картону та дерева

мельхіору та пластмаси

Запитання 16

Чим відрізняється закусочна тарілка від мілкої десертної?

варіанти відповідей

ємністю порції

формою

наявність малюнка на бортику

діаметром

Запитання 17

Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського

варіанти відповідей

закусочна тарілка

пиріжкова тарілка

десертна тарілка

мілка тарілка

Запитання 18

За якими ознаками класифікують посуд із порцеляни?

варіанти відповідей

за формою, розмірами, призначенням

за міцністю та якістю нанесення глазурі 

за ціною, безпечністю користування

за малюнком і кольором 

Запитання 19

Укажіть порцеляновий посуд для подавання других страв 

варіанти відповідей

мілка столова тарілка

горнятко керамічне

глибока столова тарілка 

порційна сковорідка, баранчик з кришкою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест