Практична 9 клас "Визначення органічних речовин в продуктах харчування"

Тест виконано: 311 разів
11 запитань
Запитання 1

Яким реактивом можна визначити крохмаль в продуктах харчування?

варіанти відповідей

Йод

Глюкоза

Хлор

Бром

Запитання 2

Рис містить у своєму складі

варіанти відповідей

Нітрату кислоту

Купрум гідроксид

Анілін

Крохмаль

Запитання 3

Не містять крохмаль такі речовини

варіанти відповідей

Сметана

Борошно

Рис

Масло

Запитання 4

Глюкозу у продуктах харчування можна визначити за допомогою речовин

варіанти відповідей

Нітратна кислота

Купрум хлорид

Натрій гідроксид

Натрій сульфат

Запитання 5

При додаванні глюкози до купрум гідроксиду спостерігається

варіанти відповідей

Зелений осад

Синій осад

Синій розчин

Морковний колір

Запитання 6

Глюкоза міститься у

варіанти відповідей

Виноградний сік

Молоко

Сир

Мінеральна вода

Запитання 7

Кислотність середовища визначають за допомогою

варіанти відповідей

Сульфатної кислоти

Універсального індикатору

Глюкози

Крохмалю

Запитання 8

pH розчину яблучного соку

варіанти відповідей

7

Більше ніж 9

Менше ніж 7

8

Запитання 9

Купрум гідроксид це реактив для визначення

варіанти відповідей

Глюкози

Крохмалю

Кислотності

Натрій гідроксиду

Запитання 10

У томатному кетчупі дією розчину йодної настоянки можна визначити наявність

варіанти відповідей

глюкозу

целюлозу

томати

крохмалю

Запитання 11

До розчину меду додали купрум гідроксид. Які зміни можна спостерігати?

варіанти відповідей

утворення блакитного осаду

утворення білого осаду

розчинення осаду, утворення синього розчину

виділення газу

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест