Тема 8 (ОФГХ)Санітарно гігієнічні вимоги до харчових приміщень

Додано: 14 листопада 2022
Предмет: Хімія, 11 клас
17 запитань
Запитання 1

З якою періодичністю необхідно здійснювати прибирання кухні і санвузла?

варіанти відповідей

Щоденне

Щотижневе

Генеральне

Усі варіанти вірні

Запитання 2

При прибиранні виробничого приміщення або кухні щодня ?

варіанти відповідей

Починати з верхніх частин і закінчуємо миттям підлоги

Підмітаємо, миємо підлогу, а потім прибираємо з верхніх її частин

Достатньо провітрювати приміщення та помити підлогу

Запитання 3

При щотижневому прибиранні виробничого приміщення або кухні потрібно:

варіанти відповідей

Слід навести лад із продуктами харчування, кухонні шафи та підлогу

Вимити холодильник та іншу побутову техніку

Зняти павутиння , вимити кахлі , вікна

Усі варіанти подані вище - правильні

Запитання 4

Прибирання санвузла здійснюється?

варіанти відповідей

Зверху донизу

Знизу , потім верхні частини

Достатньо промити підлогу

Тільки нижню частину

Запитання 5

Приміщення, де розташовані ванна чи душова кабіна, туалет, умивальник, це...

варіанти відповідей

Санвузол

Коридор

Кухня

Ванна кімната

Запитання 6

Раковину у санвузлах потрібно протирати з періодичністю?

варіанти відповідей

Щовечора або за розкладом

Один раз на три дні

Один раз на тиждень

2 рази на тиждень

1 раз на місяць

Запитання 7

Заходи, спрямовані на знищення у середовищі життєдіяльності людини збудників хвороб , це-?

варіанти відповідей

Дезинфекція

Дезинсекція

Дезінтеграція

Запитання 8

При генеральному прибиранні виробничого приміщення потрібно?

варіанти відповідей

Вимити вікна

Виправити штори

Профілактика щодо побутових комах

Усі варіанти подані вище вірні

Вмити підлогу гігієнічними засобами

Запитання 9

Цехи, що додатково обладнуються місцевими системами штучної вентиляції

варіанти відповідей

гарячий

м'ясний

борошняний

рибний

Запитання 10

Всі виробничі приміщення ЗРГ розміщують на

варіанти відповідей

північну сторону

південну сторону

західну сторону

східну сторону

Запитання 11

Мінімальна температура гарячої води в ЗРГ має бути не нижчою

варіанти відповідей

500С

550С

650С

600С

Запитання 12

Ділянка забудови для ЗРГ повинна бути віддаленою від звалищ не менше ніж на

варіанти відповідей

25 м

50 м

500 м

1 км

Запитання 13

Державний нагляд та контроль за якістю та безпекою харчових продуктів здійснюється

варіанти відповідей

Кабінетом Міністрів України

Держпродспоживслужбою

Президентом України

Міністерством охорони здоров'я

Запитання 14

Санітарія – це ...


варіанти відповідей

наука про створення оптимальних умов життя населення

здійснення на практиці заходів, розроблених гігієною

наука про охорону довкілля, взаємодію між його компонентами


Запитання 15

Вигрібні ями і сміттєзбірники розміщують від вікон і дверей виробничих приміщень на відстані не ближче:


варіанти відповідей

5 м

15 м

25 м

50 м

Запитання 16

Нагляд за дотриманням Санітарних правил покладено на:

варіанти відповідей

Міністерство надзвичайних ситуацій

Установи санітарно-епідеміологічної служби МОЗ України

Торговельно-промислову палату України

Керівників закладів

Запитання 17

Гігієна – наука про...



варіанти відповідей

збереження і покращення здоров’я

охорону навколишнього середовища

вплив діяльності людини на стан довкілля

чистоту

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест