Правила купівлі, обробки і зберігання харчових продуктів.Перша допомога при харчових отруєннях

Тест виконано: 495 разів
7 запитань
Запитання 1

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

Звернутись до лікаря та попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

 Випити 5-6 склянок кип’яченої води та викликати блювання

Лягти спати

Сподіватися, що саме минеться

Запитання 2

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

куплені на стихійних ринках

отруйні гриби та ягоди

які неправильно зберігали чи обробляли

з пошкодженою упаковкою

консерви зі вздутими кришками.

Запитання 3

Певні відомості, умовні позначення, нанесені на упаковку продукту харчування - це...

варіанти відповідей

маркування

інформація про склад продукту

термін зберігання

маса продукту

Запитання 4

Яка інформація закодована в штрих-коді на упаковці продукту харчування

варіанти відповідей

назва продукту

адреса виробника

дата виготовлення

країна-виробник

Запитання 5

В яких одиницях вимірюється енергетична цінність продукту

варіанти відповідей

в грамах

в кілограмах

в калоріях

Запитання 6

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

харчові отруєння

хімічні отруєння

інфекційні захворювання

неінфекційні захворювання

Запитання 7

Які продукти не можна купувати

варіанти відповідей

продукти мають непривабливий вигляд

продукти не відповідають вашим смакам

на упаковці не зазначено маркування

на упаковці відсутня яскрава рекламна картинка

термін придатності закінчився

термін придатності добігає кінця

упаковка зім"ята або пошкоджена

упаковка вам не подобається

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест