Правильне харчування. Традиційні і сучасні системи харчування.

Додано: 14 жовтня
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
9 запитань
Запитання 1

Продукти харчування містять необхідні для життя і розвитку поживні речовини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни і мінеральні речовини. Про які поживні речовини йдеться: забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин?

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

жири

вітаміни

мінеральні речовини

Запитання 2

Принципи раціонального харчування – це

варіанти відповідей

помірність

раціональність

збалансованість

 помірність, різноманітність, збалансованість

Запитання 3

Неправильне харчування може призвести до:

варіанти відповідей

Цукрового діабету

ожиріння

Всі відповіді правилні

харчового отруєння

серцево-судинні захворювання

Запитання 4

Види систем харчування

варіанти відповідей

Традиційні та сучасні

Наукові та альтернативні

Національні та наукові

Традиційні та наукові

Запитання 5

Види сучасних теорій харчування

варіанти відповідей

традиційні та сучасні

 наукові та альтернативні

національні та наукові

 традиційні та наукові

Запитання 6

Альтернативні системи харчування

варіанти відповідей

 Вегетаріанство

 Сироїдіння

макробіотика

національна кухня

Запитання 7

До наукових теорій харчування відносять

варіанти відповідей

Теорію збалансованого харчування

Теорію адекватного харчування

Вегетаріанство

Сироїдіння

Запитання 8

Яке значення мають вітаміни в організмі людини?

варіанти відповідей

Вони не мають значення для здоров'я

Вони впливають на збільшення ризику захворювання.

Вони є важливим засобом профілактики хвороб та підвищують фізичну й розумову працездатність

Запитання 9

Що означає в перекладі з грецької слово "дієта"?

варіанти відповідей

Смачна кухня

Виснажливе харчування

спосіб життя, режим харчування

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест