Приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього.

Додано: 23 грудня
Предмет: Технології
12 запитань
Запитання 1

Приготування дріжджового безопарного тіста здійснюють:

варіанти відповідей

в одну стадію;

в дві стадії;

в три стадії.

Запитання 2

Оптимальна температура для розвитку дріжджів в тісті становить:

варіанти відповідей

16 - 20 ºС;

20 – 24 ºС;

25 – 35 ºС.

Запитання 3

Дрібні вироби із дріжджового тіста випікають при температурі:

варіанти відповідей

230 - 240 ºС;

180 - 190 ºС;

200 - 210 ºС.

Запитання 4

Великі вироби із дріжджового тіста випікають при температурі:

варіанти відповідей

170-180 ºС;

200 - 220 ºС;

220 -240 ºС.

Запитання 5

 Дріжджове тісто готують опарним способом:

варіанти відповідей

із малою кількістю здоби;

із великою кількістю здоби;

кількість здоби не має значення.

Запитання 6

 Для приготування пиріжків смажених готують дріжджове тісто наступним способом:

варіанти відповідей

опарним;

не має значення;

безопарним.

Запитання 7

Здоба являє собою:

варіанти відповідей

суміш горіхів, солі, прянощів, рідини;

суміш дріжджів, води, борошна;

суміш яєць, цукру, вершкового масла, молока.

Запитання 8

 Дріжджі припиняють свою активність при температурі:

варіанти відповідей

40 ºС;

50 ºС;

20 ºС.

Запитання 9

На поверхні дріжджового тіста утворилася суха шкірочка, назвіть причину:

варіанти відповідей

тісто перегрілося і має температуру понад 55 ºС;

тісто бродило у приміщенні з низькою відносною вологістю; під час бродіння посудину з тістом не накривали;

тісто охолодилося нижче за 10 ºС;

всі відповіді вірні.

Запитання 10

 Дріжджове тісто кисле, назвіть спосіб виправлення:

варіанти відповідей

замісити тісто з цукром і з’єднати з кислим тістом;

замісити нове тісто без дріжджів, використовуючи як закваску перекисле тісто;

додати до тіста якісні дріжджі;

Запитання 11

Розпушувачі застосовують для того, щоб...

варіанти відповідей

поліпшити смакові властивості;

вироби були пухкими;

збільшити вихід на порцію.

Запитання 12

 Основною сировиною для приготування дріжджового тіста є...

варіанти відповідей

борошно, вода, сіль, цукор, дріжджі;

борошно, цукор, молоко;

борошно, вода, цукор.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест