Приготування дріжджового тіста безопарним способом та виробів з нього

Додано: 14 травня 2022
Предмет:
Тест виконано: 31 раз
15 запитань
Запитання 1

Приготування дріжджового безопарного  тіста здійснюють:

варіанти відповідей

в одну стадію

в дві стадії

в три стадії

Запитання 2

Оптимальна температура для розвитку дріжджів в тісті становить:

варіанти відповідей

16 - 20 ºС

28 – 35 ºС

20 – 24 ºС

Запитання 3

Яке борошно використовують для приготування дріжджового тіста?

варіанти відповідей

із сильною клейковиною (35-40%);

зі слабкою клейковиною (25-38%);

із середньою клейковиною (28-35%)

Запитання 4

Унаслідок якого бродіння в тісті виділяється вуглекислий газ?

варіанти відповідей

маслянокислого;

спиртового;

лимоннокислого

Запитання 5

Які фактори впливають на кількість обминок дріжджового тіста?

варіанти відповідей

якість клейковини та густина тіста;

кількість рідини, що використовувалася для приготування тіста;

кількість тіста.

Запитання 6

Для приготування пиріжків смажених готують дріжджове тісто наступним способом:

варіанти відповідей

опарним

безопарним

не має значення

Запитання 7

При якій температурі краще бродить дріжджове тісто?

варіанти відповідей

при 200С;

при 300С;

при 400С;

Запитання 8

Дріжджі припиняють свою активність при температурі:

варіанти відповідей

40 ºС

20 ºС

50 ºС

Запитання 9

На поверхні дріжджового тіста утворилася суха шкірочка, назвіть причину:

варіанти відповідей

тісто перегрілося і має температуру понад 55 ºС

тісто охолодилося нижче за 10 ºС

тісто бродило у приміщенні з низькою відносною вологістю; під час бродіння посудину з тістом не накривали

Запитання 10

Яка тривалість технологічного процесу приготування дріжджового тіста безопарним способом?

варіанти відповідей

6 год;

4 год;

3 год.

Запитання 11

До якої температури підігрівають молоко або воду для приготування дріжджового тіста безопарним способом?

варіанти відповідей

20-250С;

25-340С;

35-400С;

Запитання 12

Вкажіть правильний варіант технологічного процесу приготування дріжджового тіста безопарним способом:

варіанти відповідей

у діжу тістомісильної машини вливають підігріту до t0 35-400С воду, додають попередньо розведені в теплій воді та проціджені дріжджі, цукор, сіль і меланж, всипають просіяне борошно та все перемішують протягом 7-8хв. Наприкінці замішування вводять розтоплений маргарин. Діжу накривають кришкою і ставлять на 2 год для бродіння в приміщення з t0 35-400 . У процесі бродіння тісто обминають 2-3 рази;

у діжу тістомісильної машини вливають підігріту до t0 20-300С воду, додають дріжджі, цукор, сіль, меланж і розтоплений маргарин та замішують тісто протягом 10-15хв. Діжу закривають кришкою та ставлять на 2-3 год для бродіння в приміщення з t0 25-300 . У процесі бродіння тісто обминають 1-2 рази;

у діжу тістомісильної машини всипають просіяне борошно, додають попередньо розведені в теплій воді та проціджені дріжджі, цукор і сіль. Додають воду і замішують тісто протягом 10-15 хв. Діжу закривають кришкою і ставлять на 3-4 год для бродіння в приміщення з t0 25-300 . У процесі бродіння тісто обминають 1-2 рази;

Запитання 13

Вкажіть температуру фритюру, в якому необхідно смажити пиріжки із дріжджового тіста:

варіанти відповідей

140-1500С;

160-1800С;

185-1950С.

Запитання 14

Вкажіть вироби із дріжджового тіста, які смажать у фритюрі:

варіанти відповідей

кекс "Столичний", біляші;

пончики, біляші;

розтягаї, кулебяка.

Запитання 15

Назвати виріб із дріжджового тіста, який за такими органолептичними показниками якості має: колір від світло-коричневого до жовтого, вироби крихкі, зверху посипані цукровою пудрою.

варіанти відповідей

пиріжки смажені;

ватрушки;

вергуни.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест