Приготування кексу "Травневого"

Додано: 11 березня
Предмет: Технології, 11 клас
10 запитань
Запитання 1

При приготуванні дріжджового опарного тіста молоко або воду нагрівають до температури? 

варіанти відповідей

20 – 40 °С

30 – 40 °С

10 – 20 °С

40 – 50 °С

Запитання 2

За зовнішніми ознаками закінчення процесу бродіння можна визначити так...

варіанти відповідей

Об’єм тіста значно менший

Тісто набуває приємного спиртового запаху

Шкоринка вкрита темними плямами

При легкому натискуванні пальцями на поверхні залишається слід, який повільно вирівнюється

Запитання 3

При приготуванні кексу Травневого додають родзинки. Знайти алгоритм підготовки родзинок.

варіанти відповідей

Родзинки попередньо перебирають, промивають замочують у теплій

воді на 15 хв. і ще раз промивають.

Родзинки попередньо перебирають, проварюють у киплячій воді і ще раз промивають.

Родзинки попередньо перебирають.

Родзинки промивають замочують у холодній воді.


Запитання 4

Після формування виробу, скільки часу ростоюють тістові заготовки ?

варіанти відповідей

протягом 50-55 хв. при температурі 35-40 о С.

протягом 10-15 хв. при температурі 35-40 о С.

протягом однієї години. при температурі 35-40 о С.

не ростоюють

Запитання 5

При приготування дріжджового тіста “із виздобою”, у скільки прийомів додають здобу?

варіанти відповідей

Здобу додають у тісто у два прийоми.

Здобу додають у тісто у три прийоми.

Здобу додають у тісто в один прийом.

Запитання 6

Яке співвідношення сировини для приготування опари?

варіанти відповідей

60-70% води, 35-50%від маси борошна, 4% цукру , 100% дріжджів.

100% води, 35-50% від маси борошна, 14% цукру , 100% дріжджів.

100% води, 100%від маси борошна, 4% цукру, 100% дріжджів.

Запитання 7

Через який час роблять обминання тіста?

варіанти відповідей

 2-2,5 год

 1-1,5 год

40-60хв

Не роблять зовсім

Запитання 8

Поверхня зовнішнього вигляду кексу Травневий

варіанти відповідей

Посипана цукровою пудрою

Полита вершковим маслом

Змащена поверхня медом

Посипання посипкою

Запитання 9

Яку форму має кекс Травневий?

варіанти відповідей

Циліндрична, з похилими боковими сторонами

Прямокутна

У вигляді сфери

Запитання 10

Який розріз має кекс при розрізі?

варіанти відповідей

М’якушка жовта, дрібнопориста, родзинки в тісті

рівномірно розподілені.

М’якушка бліда, дрібнопориста, без родзинок

М’якушка темна, родзинки в тісті

розподілені не рівномірно

Тісто має гливку структуру

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест