За способом приготування розрізняють наступні напівфабрикати:
До порційних напівфабрикатів з яловичини належить:
До дрібношматкових напівфабрикатів з яловичини належать:
Напівфабрикат "Біфштекс натуральний" має наступні форми та розміри:
Напівфабрикат "Азу" має наступні форми та розміри:
Напівфабрикат "Ромштекс" має такі розміри:
Який термін зберігання дрібношматкових напівфабрикатів?
З якої частини туші нарізають бефстроганов?
З якої частини м'яса виготовляют ростбіф?
З якої частини м'яса готують гуляш?
Оберіть правильну назву страву за технологією приготування: нарізають під прямим кутом з середньої частини вирізки, по одному шматку на порцію, 4-5 см завтовшки, потім надають округлої форми, але не відбивають.
Оберіть правильну назву страву за технологією приготування: М’ясо яловичини (товстий і тонкий краї, верхній та внутрішній шматки тазостегнової частини) нарізують шматками (1 см завтовшки), відбивають до 0,3-0,5 см, солять, посипають перцем, згортають трубочкою, перев’язують ниткою. Спочатку обсмажують, потім тушкують.
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома