Приготування натуральних м’ясних напівфабрикатів з яловичини

Додано: 8 листопада 2021
Предмет: Технології
Тест виконано: 339 разів
10 запитань
Запитання 1

1. Залежно від розміру, н/ф поділяють на:

варіанти відповідей

смажені, великошматкові, порційні

великошматкові, порційні, дрібношматкові

варені, смажені, тушковані

Запитання 2

2. З якої частини м'яса виготовляют ростбіф?

варіанти відповідей

товстий і тонкий край, вирізка

бокової і внутрішньої частини

тазостегнової частини

Запитання 3

3. Тушковане м'ясо за розміром відноситься до:

варіанти відповідей

дрібношматкове

порційне

великошматкове

Запитання 4

4. До порційних н/ф відносять:

варіанти відповідей

філе, антрекот, бефстроганов

лангет, антрекот, шпиговане м'ясо

лангет, біфштекс, ромштекс

Запитання 5

5. Оберіть правильну назву страву за технологією приготування: З товстого і тонкого країв верхньої і внутрішньої частин м’якоті

задньої ноги нарізають порційні шматки 1,5-2 см завтовшки, відбивають, підрізають

сухожилки, солять, посипають перцем, змочують у льєзоні, обкачують у червоній

паніровці і формують.

варіанти відповідей

філе

зрази відбивні

лангет

ромштекс

Запитання 6

6. З якої частини м'яса готують гуляш?

варіанти відповідей

пружок

вирізка

зовнішня частина

товстий і тонкий край

Запитання 7

7. Під яким кутом нарізують лангет?

варіанти відповідей

30*

45*

90*

Запитання 8

8. Оберіть правильну технологію приготування Антрекот:

варіанти відповідей

з бокової і зовнішньої частин м’якоті задньої ноги нарізають

великі або порційні шматки по одному або два на порцію 1,5 - 2см завтовшки і

відбивають.

нарізають з м’якоті бокової і

зовнішньої частин задньої ноги1,5-2см

завтовшки, відбивають і нарізають

брусочками 4-5 см завдовжки масою 10-15 г

кожний.

нарізають з товстого і тонкого країв

під прямим кутом 1,5- 2см завтовшки, відбивають,

надрізають сухожилки і плівки. Напівфабрикат має

овально-довгасту форму. Допускається товщина

жиру не більш як 1 см.

Запитання 9

9. Скільки часу зберігають паніровані н/ф?

варіанти відповідей

1-2 доби

24 год

12 год

Запитання 10

10. За способом приготування, н/ф поділяють на:

варіанти відповідей

натуральні, паніровані, січені

великошматкові, порційні, дрібношматкові

смажені, варені, запечені, тушковані

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест