Приготування натуральної січеної і котлетної маси, та напівфабрикатів з неї.

Додано: 20 березня 2022
Предмет: Трудове навчання
Тест виконано: 504 рази
22 запитання
Запитання 1

Первинну обробку м'яса проводять в.?

варіанти відповідей

М'ясному цеху

Рибному цеху

Гарячому цеху

Запитання 2

За видом теплової обробки м'ясо поділяють на:

варіанти відповідей

Варене, смажене, тушковане

Остигле, охолоджене, заморожене

Яловичина, баранина, свинина.

Запитання 3

При прийманні м'яса перш за все перевіряють наявність:

варіанти відповідей

Клейма та ветеринарно - санітарний контроль

Вгодованість та наявність клейма

Зовнішній вигляд та ветеринарно - санітарний контроль

Запитання 4

Який час швидкого розморожування м'яса?

варіанти відповідей

3 - 5 діб

10 - 12 год

12 - 24 год

Запитання 5

Розморожування м'яса вважають закінченим, коли температура в товщі м'язів становить:

варіанти відповідей

0 - 1 С

0 - 2 С

0 - 3 С

Запитання 6

Обвалка м'яса - це:

варіанти відповідей

Віділення м'яса від кісток

Розрубування туш

Відділення м'яса від сухожилля та плівок

Запитання 7

Найціннішою тканиною в організмі є:

варіанти відповідей

Сполучна тканина

М'язова тканина

Кісткова тканина

Запитання 8

Що таке жилкування м'яса?

варіанти відповідей

Відділення м'яса від кісток

Відділення м'яса від сухожилля та плівок

Розбирання м'яса на великошматкові н\ф

Запитання 9

Яку частину м'яса свинини використовують для приготування котлетної маси?

варіанти відповідей

Вирізку

Пужок

М'ясні обрізки

Запитання 10

Яка сировина входить до складу котлетної маси?

варіанти відповідей

М'ясо, хліб пшеничний, вода або молоко, цибуля, яйця, сіль, перець

М'ясо, цибуля, сало, сіль

М'ясо, хліб пшеничний, вода або молоко, сіль, перець

Запитання 11

Які частини туші з яловичини використовують для приготування січеної маси?

варіанти відповідей

М'якоть шийної частини, пахвина, обрізки, пружок

Лопатка, грудинка, задня частина ноги

Шия, товстий та тонкий край

Запитання 12

Котлетну масу перед формуванням виробів:

варіанти відповідей

Вибивають

Збивають

Протирають

Запитання 13

Вироби з котлетної маси панірують для:

варіанти відповідей

Запобігання втрати соку

Утворення рум'яної кірочки

Збільшення виходу н\ф

Запитання 14

Які напівфабрикати готують з котлетної маси?

варіанти відповідей

Котлети, биточки, шніцель, рулет

Зрази, ковбаски львівські, мазурки по - волинські

Січеники, товченики

Запитання 15

Які напівфабрикати готують з січеної маси?

варіанти відповідей

Січеники старовинні, січеники полтавські, битки по - селянському, ковбаски львівські, мазурки по - волинські, біфштекс січений

Шпундра, верещака, печеня по - домашньому

Котлети фаршировані печінкою, котлета Марічка, котлета відбивна

Запитання 16

Для приготування якого напівфабрикату з натуральної січеної маси сало шпик нарізують дрібними кубиками?

варіанти відповідей

Для біфштекса січеного

Для биточків по - селянському

Для ромштекса січеного

Запитання 17

Яку форму мають котлети?

варіанти відповідей

Овальну

Форма цеглинки

Овально - приплюснуту форму з загостреним кінцем

Запитання 18

Який напівфабрикат має яйцевидно - приплюснуту форму?

варіанти відповідей

Січеники полтавські, січеники старовинні

Биточки по - селянському

Биточки старовинні

Запитання 19

Який напівфабрикат обкачують у борошні?

варіанти відповідей

М'ясні кульки

Рулет

Шніцель

Запитання 20

Який термін зберігання?

варіанти відповідей

Не більше ніж 12 год

Не більше ніж 15 год

Не більше ніж 18 год

Запитання 21

Скільчи часу можна зберігати м'ясний фарш?

варіанти відповідей

3 - 4 год

5 - 8 год

не довше 12 год

Запитання 22

В якій паніровці панірують зрази січені?

варіанти відповідей

В червоній паніровці

Білій паніровці

В фігурній паніровці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест