Приготування опари та тіста

Додано: 17 лютого 2021
Предмет: Трудове навчання, 10 клас
Тест виконано: 67 разів
8 запитань
Запитання 1

Скільки стадій має приготування тіста опарним способом?

варіанти відповідей

Дві

Три

Одна

Запитання 2

Які компоненти використовують для приготування опари?

варіанти відповідей

Вода, цукор, борошно, маргарин

Вода, дріжджі, цукор, борошно

Вода, сіль, цукор, борошно

Запитання 3

Для прискорення процесу бродіння:

варіанти відповідей

збільшують кількість та температуру води

тісто замішують рідшої консистенції

тісто замішують густішої консистенції та високої кислотності

Запитання 4

Причини млявого бродіння тіста:

варіанти відповідей

недостатнє або надмірне обминання тіста

переохолодження або перегрів тіста

використання неякісних дріжджів

Запитання 5

Способи виправлення надто кислого тіста, яке перебродило:

варіанти відповідей

додати цукор, щоб перекрити кислотність

замісити нове тісто без дріжджів, використовуючи як закваску перекисле тісто

Запитання 6

Причини невеликого об'єму тіста:

варіанти відповідей

недостатнє або надмірне обминання тіста

занадто густе або рідке тісто

Запитання 7

Способи виправлення сухої шкірочки на поверхні тіста:

варіанти відповідей

зробити обминку тіста залежно від "сили" борошна

змочити поверхню тіста водою, під час бродіння накрити тісто кришкою або вологою серветкою

Запитання 8

Як визначити готовність опари?

варіанти відповідей

Бродіння уповільнюється, бульбашок на поверхні стає менше

Поверхня стає зморшкуватою, при легкому натисканні опара сідає

на поверхні опари починають з'являтись бульбашки, поверхня стає опуклою, починає відставати від стінок діжі

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест